Noniin Käytiin pyörähtämässä mummelin kanssa piirimestaruus kisoissa.

Pisteet meni sitten näin:
Paikalla makuu 10
Seuraaminen 10
Liikkeestä maahanmeno 10
Luoksetulo ja pysäytys 10
Liikeestä seisominen 5 (Annoin käskyn liian hiljaa ja koira oli epävarma joten lähti mua vastaan köpötteleen korvat luimussa)
Noutaminen 10
Kaukot 9
Hyppy 0 (sössin liikkeelle lähdön hätäisillä käskyillä ja meni sit nollille, mutta siis kolmannella käskyllähän sit suoritti liikkeen kympin arvoisesti.. Omavika, just ja just oon päässy yli oman idiotismin)
Yleisvaikutelma 10

Pisteet 167p ja ykköstulos. Makki oli aivan liekeissä ja teki niin tarkkaa työtä! Olen ylpeä tosta alun kymppirivistä! :)

Tuomarina  Juha Kurtti.

Tänään sitten aloitimme Voittajaluokan liikkeiden treenaus. Reilun kolmen viikon päästä on seuramestaruuskisat joissa ois tarkoitus mennä korkkaa voivoi luokka :D Tavoitteena olis sit saada kolmostulos, sekin jo aika kova tavoite :D Mutta katsotaan kuinka paljon kerkeen opettaan ennen koetta.

Tänään kokeilin mitä se osaa ja luoksetulo seisomis ja maahan pysäytyksillä onnistui ekasta :) En paljoo tätä hinkkaa, ettei ala ennakoimaan ja hidastelemaan. Metallinouto oli kunnossa. Hyppynouto myös okei. Hinkattiin nyt sit kaukojen seiso-istu liikerataa. Makki rakasti tätä liikettä koska sai paljoon namia :P Ruutu oli treenien aiheena tänään ja avustaja laittoi kippoon herkun ja lähetin koiraa eri sivuista ruutuun. Makki ei siis nähnyt kun nami laitettiin ruutuun. Pari tyhjääkin otin ja käskytin maahan josta kävin ite palkkaamassa :) Kuulemma hyvällä mallilla liike :) Hakee hyvin ruutuun ja maahan käskystä toimii nopeasti. Tunnariin saatiin paljon vinkkejä ja ruvetaan sen kimppuun käymään hiljalleen. Todennäköisesti kokeessa tunnari menee nollille ja ehkä toi kaukot. Mutta nyt on siis tokokärpänen purassu mua :)
Patekin pääsi paikkamakuuta harjoitteleen hiekkakentälle kovaan tuuleen.. Tärisi kuin haavalehti mutta kyynärät pysyi hienosti ällöttävällä hiekalla :) Seuruuta harjoiteltiin häiriössä myös. Otettiin ekaa kertaa alokasluokan hyppyä. Ei osaa lähteä hyppyä suorittamaan ilman käsimerkkiä jota pitäisi häivyttää.. Parista kerrasta oppi nopeasti hyppään ja pysähtymään seisomaan! olin aika yllättynyt että oppi niin kivuttomasti tuon seisomisen niin että ne jalat pysyy täysin paikalla käskyn tullessa ja vaikka ite siirryin jo vierelle :) Jätkä oppii nopeasti!!

Nyt pitää Paten kanssa alkaa pitää taas taukoa seuraamisjutuista, koska Baltianvoittaja näyttely on parin viikon päästä ettei siellä ala tarjoon seuruuta. Näyttelyyn on ilmoitettu 17 enkkua!! Joten tiukkaa tulee olemaan :D Pate on ilmoitettu myös pari kilpailuun ja kasvattaja luokkaan..
Ilmoitin Paten myös Kaivariin Erikoisnäyttelyyn :)

Eiliset agility treenit meni niin nappiin! Rata oli haastava kolmosten rata jossa sai juosta hirveetä kyytiä ja koiran piti itsenäisesti suorittaa kepit loppuun jotta ite pääsen irtaantuun takas meno suuntaan. Harjoltiin myös sitä että putki ja puomi oli vierekkäin. Makki hyppii mediesteillä nyt treeneissä etten rasita sitä suotta. Patelle nostettiin nyt rimat sitten 45cm koska kolmosissa ne on aina siellä! Huh! Olin iha sika ylpee koiristani!