Jaahas, toukokuussa kävimme jälkikokeessa pyörähtämässä Makin kanssa. Tulosta ei tullut.. kellekkään :D Maastoon tais kaikkien kaatua. Oli ihan pirun vaikeeta. Siitinpölyä oli maa keltasena ja oli pirun kuuma..  Noh meidän maastohan siis kaatu jo janalle ku mä sekoilin ja unohdin säännöt :D Makki siis otti takajäljen 2 kertaa ja tuomari sano palaa janalle.. Omassa pikku päässäni sit päättelin että ollaan väärällä jäljellä :D :D Aina ohjasin uudestaan janalle ja aika loppu.. Heh, sit tuomari kysy et tiedäkkö mikä on takajälki?? :D Noh sit samantien raksutti ja ohjasin oikealle jäljelle ja alkoi se homma.. No eipä siinä sit mitää, se oli siinä.. En tiedä mistä kuvittelin et se tuomari huutais et takajälki jos sellasella ollaan.. Noh tiedän ehkä ensi kerralla..  Mentiin kuitenkin kokeileen kaikki muutkin osa-alueet. Esine meni hyvin, kaks pinnaa lähti ku tiputin esineen. Tottis oli jotain 86 pisteen luokkaa.. kaikki muut oli hyviä, mutta A este nouto ei oo enää makin juttu ranteiden takia ja se satutti ittensä siinä ja kiersi takastulolla hypyn kautta.. Muuten kaikki oli hyvää ja makkimaista innokasta touhua :) Ilo sen kanssa on tottistella. Täytyy opettaa sille toi A nouto uudestaan niin että mennessä kiipee sen ja hakee kapulan kiipeemättä estettä vaan kiertää sen heti jo (eikä siis hyppää hypyn kautta) kuulemma tästä sais enemmän pisteitä.. Joo kukaan ei sit saanu tulosta. Yksi ainoa koira sai tarvittavan määrän keppejä mut ei sitten esineillä onnistunu joten ei tuloksia :(

Agilityssä ollaan kisattu jonkin verran. Makki saanu nollia ja paljon myös riman tiputteluja :D Pari viikkoa sitten sai jopa nollan, mutta niin sai pari muutakin ja meille ei ihan riittäny se serti ;) Eli siis makin kanssa jatkuu se vika luva nollan metsästys ja sit akka saa siirtyä vähitellen eläkkeelle aksan parista..
Patella on hyvä putki meneillään. Pari viikkoa sitten ekalta radalta todella tyylikäs hylkäys (noot). Eli siis vettä tuli ku esterin paremmalta puolen ja kenttä tulvi. Pate kiiiiieeersii lammikoita ja kaarroksista tuli hirveitä.. Sit kepeillä oli toisista koirista painautunu kuopat jotka täyttyny vedellä ja pate yritti pujotella ja samalla vältellä lammikoita :D mielenkiintoisen näköistä meininkiä ja sanoinki koiralle et "jaahas, eiköhän tämä ollut sit tässä!" ja koira pamautti suoraa puomille turvaan :D Oli sen näköinen et kiitti! Lähdettii sit alkuun jo pois.. Toiselle radalle kenttä oli kuivunut ja pamautettiin upea nolla hyvällä ajalla. Pate siis sijoittui ekaks tai toiseksi :D En muista. Mutta ei sitten tyhjin käsin lähdetty ja vaikka jäi makin nolla kaiveleen ku ei se saanu sitä sertiä..

Viime viikon torstaina oli Patella kaksi starttia Tamskin kisoissa. Oli ihan pirun kuuma ja eteläpuistossa aurinko törrötti suoraan päälle. Ekalla radalla Pate teki hyvää työtä. Tosin hieman hitaammin ja laiskemmin. Itse olin myös ihan hirveen hidas ja koko ajan pihalla :D Kuumuus pehmitti minun pääni. Mutta tehtiin kuitenkin se nolla ja vielä sijoituttiin ensimmäisiksi!!! Pate sai siis sertin ja siirtyi kolmosiin. Tokalle radalle ei sit enää tarvinnu jäädä :) Nyt makille joku rata josta saisi sen nollan ja kattoon paten kans kolmosten kisoja. Upea tavoite saavutettu pikku miehen kanssa!! :)

Makin ilmoitin piirimestaruus tokoon joka on nyt ens sunnuntaina.. Jos se saa vikan ykkösen avoimesta ni sit joudutaan starttaan seuramestaruuksissa voittajaluokassa ja arvata saattaa ettei olla kyl harjoiteltu voittajan liikkeitä :D Noh katsotaan.. Ongelmat ovat liikkeissä joita ei olla vielä harjoiteltu juurikaan eli tunnari, ruutu ja kaukojen seiso. Luoksarin pysäytykset saan sille nopeesti opetettua.. tai sitä maahanmenoa sille tuskin pitää edes opettaa ku likka on nii sairaan nopee maahanmeno käskyissä. Metallinoudon se tekee melkovarmasti ku pari kertaa muistuttelee.. Estenouto on tietenkin hanskassa ja paikallamakuu.. Olikoha muuta.. Mut eiköhä tästä meille hyvä eläkeläisharrastus kehkeydy :)

Jäljestämässä käymme vähintään kerran viikossa mettässä ja pellolla. On vieraan tekemiä ja piiitkiä. Janat sillä on jo hyviä. Nyt pitää kattoo joku loppuvuoden koe johon vielä kokeillaan :)

Näyttelyitä ollaan pari kierretty. Eli lähdimme Rovaniemi-Gällivaara turneelle kesäheinäkuun vaihteessa. Lähdimme pe aamuna n klo 5.45 nokialta. Nicky tuli siis hakemaan Calevi enkun kanssa. Ajettiin kohti Rovaniemeä ja turisteiltiin samalla. Käytiin Santa Parkissa. Pojatkin pääsi käpytteleen ja otettii pakolliset kuvat joulupukki takana :D Päästiin samalla myös joidenki japsituristien perhealbumiin kun he välttämättä halusi meidät koirineen heidän kuviinsa :D Wierdo.. Pääsimme Anne-Marin luo joskus kolmen neljän aikaan. Syötiin ja juteltiin. Illalla Satukin tuli heille.
Lauantaina lähdimme sitten Rovaniemen näyttelypaikkaa kohti johon edellisenä iltana oli jo telttakin pystytetty ihan kehän viereen ;) GB koiria oli siellä ilmoitettuna Paten lisäksi, Calle, Laalaa, Nova, Mimmi. Kaiken kaikkiaan oli 9 enkkua ilmoitettu! Nova oli tullut ruotsisa asti. Ilma ei meitä juurikaan suosinu taaskaan :D Tai ehkä just suosi patea :D Tuuli oli kova ja aika kylmäkin oli. Pate oli siis valioluokkaan siirretty ja oli meidän eka valioluokan näyttely :) Pate sai Erin ja sa:n ollen pu1. Narttujen paras oli Alli. Pate valittiin Ropiksi. Pääsimme Paten kanssa kasvattaja ryhmään joka valittiin näyttelyn kauneinpana <3 <3 Oli kyllä upea kokemus, vaikka se vähän säätämistä oli ;)
Lauantain sunnuntai välisenä yönä lähdimme ajaan kohti pohjoisruotsia. Minä ja Satu otettii välikuolemaa päät kolisten yhteen :D Matkalla sattui ja tapahtui paljon! Vihdoinki elävinä Gällivaarassa. Paikalla oli 8 enkkua. Meiltä sama vahvuus. Pate sai ainoana uroksena Erin ja Sa:n saaden siis sertin ja cacibin :D Narttujen paras oli Paten äippä Laalaa ja Laalaa olikin sitten tällä kertaa Roppi. Hyvälle Pate hävisi! Kasvattaja ryhmään pääsimme taas mukaan ja Gb kenneli valittiin näyttelyn neljänneksi kauneimmaksi ryhmäksi!! :) Upeeta oli. Tällä kertaa olimme jopa harjoitelleet ja esiintyminen olikin upeeta! Patesta tuli nyt sitten myös Ruotsin Valio!! Jee, vielä yksi pohjoismaan serti niin tulee sitten pohjoismaitten valio.

Lähdemme sitten Nickyn ja Satun kanssa Viroon parin viikon päästä BaltianVoittajaan. Mukaan lähtee Calle,Pate,Mimmi ja Paten tyttöystis NirppuNärpiö :D Tyttöjen kanssa lähdetään hemmottelulomalle ja siinä samalla käydää kokeilee näyttely onnea. Suomesta on lähdössä kova porukka sinne!

Muutenkin kesä on mennyt upeasti (nopeasti). Oltiin jussi mökillä jossa oli kavereitten Nitro koirakin. Huh huh, hauskaa oli ja Makki & Rolle oli iha raatoja kotii päästessä. Hieroja tuli sit kotiin jumit aukoon :D Yökylässä oli myös ystäväni Muru nartun kanssa. On niin upeeta,  kuinka Makki on hyväksyny kavereitten koiria niin jo että voin tuoda heitä meille yökylään ja nukutaan vielä kaikki samassa tilassa :D Uimassa ollaan kovasti käyty ja Patesta on kuoriutunu oikein kova uimamaisteri :D Se on niin suloinen kun ui mamman kanssa :D

Tällaista tällä kertaa! Nyt nauttimaan loman toka vikasta viikosta jolloin alkaa työt uudessa työpaikassa!!