Pennun blogia olen päivittäin pyrkinyt päivittelemään ainakin tämän pentu ajan. Siksi tämä isojen blogi on vähä jäähyllä. Isoimmat jutut toki pyrin kirjaamaan :)

Agility: Torstaisin ollaan agiliidetty Makin kanssa. Hyvin etenee pieni nainen koko ajan. Viime to päästiin vaikeampia ratoja ja neiti ihan itse eteni kepit alusta loppuun :) Kontakteja reenataan namien kanssa. Opetan sen pysähtymään kontakteille kunnolla ettei tule myöhemmin ongelmaa tämän kanssa. Vaikeuksia tuo vaikeat ohjauskuviot.. ei koiralle vaan minulle :D Makilla alkaa toi nopeus kasvaa radalla kovaa vauhtia. Näkee jo että alkaa syttymään tähänkin lajiin.

Tokoa otettiin Rollen kans torstain agiharkkojen päätteeks. Aloitettiin paikalla ololla. Mukana oli Demikoira. Koirat laitettiin toisistaan metrin päähän makaamaan ja menimme piilon taakse, jossa viivyimme n. kolme minuuttia. Koirat olivat rauhallisesti paikallaan koko ajan. Sitten otin noudon vieraalla kapulalla. Hiomista on vielä luovutuksessa, koska Rolle jäyhää kapulaa vähän ja istuu hitaasti. Pääasia että istuu :) On edennyt kuitenkin hyvin. Luoksetuloa ollaan reenailtu nyt niin, että jätän palkan koiran taakse ja sit kun kutsun sen ja käsken seisomaan niin se pysähtyy nopeeta ja vapautan sen palkalle. Nytkin tämä toimi, myös niin etten jättänyt palkkaa yhdellä kerralla. Avon hyppy sujuu ongelmitta. Otettiin samalla myös BH kokeen seuruu kaava ja liikkeestä istuminen. Istumista pitää hioa, se on Rollella aina ollut aika hidas. Kokonaisuudessaan Rolle keskittyi loistavasti, eikä välittänyt lainkaan toisesta koirasta ja sen vire pysyi kokoajan korkeella. Kokeeseenhan sen jo ilmoitin ;) Bh koe myös lähenee...

Purut: Makin kanssa otettu puruja parilla eri molarilla. Kokeenomaisia juttuja tehty ja ne sujuu. Irrotukset ovat parantuneet huomattavasti. Kokonaisuudessaan Makki alkaa oleen valmis kolmosen kokeeseen tältä osalta, kunhan myös irrottaa kokeessa ;)

Jälki: Tiistaina aloitettiin jälkikausi! Lähdimme purumolarin kanssa Hämeenkyröön pellolle. Tein pitkän suoran jossa n. 100 askelta ja kulma oikealle ja askelia n 75. Esineitä oli 5, vanheta jälki sai n. 25minuuttia. Alussa oli nameja joka kolmannella askeleella sitten oli pitkä suora tyhjää. Kulmassa oli namia ja esineitten kohdalla oli tyhjiä askeleita n. 8 enne ja jälkeen esineen. Makki lähti hyvällä mielellä jäljestään varmasti. Parasta Makkia ehdottomasti tähän mennessä.Esineet ilmaisi hyvin. Kulmalla vähän haparoitti, mutta löysi heti jäljen uudestaan. Neljännen esineen ilmaisi liian aikaisin, lienee varmaan se että siinä kohdassa alkoi tuulemaan ihan julmetusti ja tuuli toi nenään esineen hajun. Siitä en palkkaa antanut. Viimeisen esineen kuitenkin ilmaisi hyvin. Olen muuttanut palkkaus menetelmää esineillä ja se nähtävästi motivoinut koiraa hirveästi. Jokaesineeltä saa purkissa koiranmakkarraa ja vikalta saa lisäksi vielä pallon tai patukan jota heitellään paljon. Jokaisella esineellä myös silittelen ja kehun vähän aikaa. Olen saanut hirveän avun meidän maalimieheltä jo viime syksynä ja nähtävästi siitä on ollut suuri apu ja koira tykkää jo jäljestää erimielellä kuin aiemmin. Selvästi se ei enää paineistu jos liina kiristyy. Se on hyvä se :)

Tänään oltiin ajamassa toinen jälki. Olimme purukaverin kanssa Pirkkalassa. Pelto oli erittäin kuiva ja tuuli oli kova, joka oli vielä vasta tuuli. Jälki vanheni n. 30-45min ja parvi variksia oli ainakin käynyt muitten reenikavereitten makkarat syömässä. Jälki oli pitkä suora ja käännös oikealle, suoraa vähän matkaa ja käänös vasemmalle. Esineitä oli neljä. Lihapullia kylvin alkuun taas joka kolmannelle askeleelle ja tyhjää oli nyt enemmän kuin viimeksi. Kulmissa oli nameja. Noh, Makki ajoi vielä paremmin tämän jäljen kuin eilen. Syynä oliko sit haastava jälki, sillä Makki ajoi jäljen ihan nenä pellossa kiinni ja haistoi tarkasti koko ajan. Kulmat menivät loistavasti, toisella se tarkisti toiseen suuntaan, mutta ei poistunut kuitenkaa jäljeltä. Esineet menivät kertakaikkiaan upeasti, yhdessä kohdassa jossa taas vastatuuli oli karsea Makki ilmaisi väärässä kohdassa, mutta en noteerannu ja se jatkoi ja ilmaisi sit muutaman metrin päästä oikean esineen :) Palkkaus oli sama ku viimeksi. Huomenna mennään taas jäljestämään Hämeenkyröön.

Hakumettällä oltiin sunnuntaina. Makki oli jo selvästi hoksaavinaan lajin ajatuksen. Lähti innokkaasti etsimään ja leikki ja söi vieraan kanssa hyvin. Ei siis enää palannut heti löydettyään ukon mun luo. :) Neljä ukkoa se löysi. Nyt siis Makki näkee vielä, kun ukko juoksee mettään ja huutaa sitä. Päästän sitten sen etsimään ja se saa ruoka palkan sekä vikalta vielä lelu palkan. Se painii mielellään vieraan kanssa mettässä. Ilmaisua otan sitten erikseen joka paikassa leluilla ja nameilla. :)