Tänään ilmoitin Rollen valkeakosken toko kisoihin 24.5. Olen kyllä tällä hetkellä menossa sinne aika luottavaisin mielin. Meillä on mennyt reenit tosi hyvin. Ollaan päivittäin otettu pieniä paikalla olo harjoituksia ja ne menee hyvin. On ollut paljon vieraita koiria häiriöimässä ja silti se malttaa pysyä. Ei välitä ollenkaa. :)

Tänään olimme reenaamassa Teivossa kaverin kanssa. Ekalla kerralla, kun Rollen otin autosta se sähelsi eikä keskittyny, joten laitoin sen samantien autoon. Otin Makin kanssa eka ja sitten kokeilin Rollen kans uudestaan. Oli eri ääni kellossa :D Jättävät liikkeet oli nopeita ja varmoja. Luoksetulo suora ja nopea, edestä sivulle siirto sujui nätisti. Seuruuta tehtiin joka suuntaan ja hyvin koira oli mukana koko ajan. Näki, että se taas nautti. Paikalla olo meni nappiin.

Innostuin niin kovasti tästä toko asiasta joten päätin kokeilla saisko Makin johonki kokeeseen ennen tota Rollen koetta. Saisin reenata Makin kanssa viikkoa ennen Rollen koetta. Josko en sitten jännäis Rollen kans niin paljoa. Makki siis pääsi ensimmäiselle varasijalle pirkkalan toko kisoihin 16.5. Toivottavasti päästään.

Tänään sitten kokeilimme ekaa kertaa Makin kanssa tokon ryhmäpaikalla makuuta. Vieressä oli Makille vieras narttu koira. Makki ei nähnytkään sitä, vaan odotti tosi tarkkaavaisena. Tässä ei mitään ongelmaa (jos siis kukaan ei meidän luo karkaa). Ennen koetta kokeillaan vielä pari kertaa ryhmäpaikalla oloja. Seuruut oli hyvät. Harjoittelimme nyt sitten tokoa silmällä pitäen sitä liikkeestä seisomista (jota Makki ei siis osaa). Päätin kokeilla ihan rohkeesti plantagenin parkkiksella kokeen omaista liikkeestä seisomista. Annoin voimakkaan käsimerkin vastakkaisella (oikealla) kädellä ja Makki seisahtui kuin seinään. :D Teimme näitä toistoja useamman ja kaikki meni nappiin. Viimeisenä kokeilin juoksusta seisomista ja kappas, sama homma. Eli siis jos ei parissa viikossa keretä harjoitteleen sitä liikettä varmaksi niin tulen antamaan kokeessa tuon käsimerkin. Mielummin sitten otan siitä nollat, että se sen tekee kuin, että alkaa tarjoomaan muuta. Meinaa sitä se on tehny et kun ei oo osannu jäädä seisomaan niin heittäytyy yleensä maate. Täytyis päästä kokeileen jonnekin toko hyppy vielä ennen koetta.  Eli tavoitteena on saada seisominen kuntoon kokeeseen mennessä :D

Olen pikkasen täpinöissäni!! En malta oottaa huomista suojelureeniä ja iltapäivän tottis reenejä Tainan kanssa!! :)