Tänään oltiin sitten Makin kanssa kevään ekalla jäljellä! Raitista ilmaa tuli haukattua n 10h :D Ai, että on jalat ja selkä muusina. Huomenna pitäisi jaksaa samaan puuhaan..

Tässä pientä reportaasia ennen kuin unohdan kaiken :)
Aamulla lähdimme aamupalan ja kouluttajan esittelyn jälkeen pelloille. Kouluttajana Pauli Hasu. Teimme ensin lyhyemmät jäljet jotta kouluttaja näkee meidän ongelmat. Olin valmistautunut siihen, että nyt kun tulee ne meidän ongelmat esiin niin apua siihen saadaan.. No eihän meillä nyt sitten tullutkaan mitään isompaa ongelmaa :D Jana oli ainoa missä tarvitaan vielä työtä ja tämähän oli tiedossa, koska siksi tuonne halusinkin janaa oppimaan.

Ekalla jäljellä oli kaksi kulmaa ja keppejä 5. Pelto oli tässä kohtaa aika märkä ja osa jäljestä ja yksi kulma meni vesilammikon kohdalla. Janalla oli pientä säätöä. Lähetin liian kaukaa (koira ei vielä osaa edetä suoraan janalla) ja lähti vinoon, mutta palautin viereen ja otettiin pari metriä lähempää ja sitten onnistui. Jäljesti suurella halulla. Virtaa oli kuin pienessä kylässä. Jouduin hidastaan vauhtia aikalailla, mikä oli siis ihan uutta :D Makki yleensä jäljestää rauhallisesti ja hieman varuillaan. Nyt antoi mennä estoitta! Eli ilmeisesti meidän kemiat toimii jo hyvin jäljellä ja koira luottaa minuun etten tee sille mitään. Esineet se ilmaisi erinomaisesti ja nopeasti. Ekalla kulmalla tarkisti, tokan joka oli vesilammikossa veti tarkasti!!! Saimme sitten vinkkejä janan harjoitteluun, ilmaisulta jäljen ajon jatkamisessa Makki loikkas innoissaan ja tähän saatiin vinkiksi heittää nami seuraavalle askeleelle jotta se ei hyppäis eteenpäin vaan jatkaisi rauhallisesti jäljestämistä. Nopeutta pitäisi jarruttaa enemmän ja ilmaisuilla minun pitäisi vaihtaa palkkauksen puolta. Esim joka toinen kerta menen koiran vasemmalle puolelle ja jokatoinen kerta oikealle puolelle.

No koira autoon miettiin kevään ekaa jälkeä. Tehtiin sitten toiselle pellolle joka oli huomattavasti kuivempi pidempi jälki. Tein paremman janan, pitkän suoran, käännös vasempaan, esine, käännös oikeaan, esine, käännös oikeaan, käännös vasempaan ja piiiiiiiiitkän suoran jolla oli kolme esinettä. Kulmia edelsi n 5 askelta ennen stoppari namit ja alussa oli palkka vahvistamaan janaa.. Muuten jäljellä ei ollut namia yhtään vaan palkka tuli esineiltä. Lähetin hieman kauempaa ja hieman vinoon koiran janalle ja koira eteni kerrasta sinne minne lähetin. Nappasi jäljen ja vahvistui palkasta! Makki jäljesti varmasti ja Pauli muistutti minua vieressä koiran jarruttamisesta :D Kulmiin olin NIIn tyytyväinen. Toisessa käännöksessä oikealle Makki tarkisti vasemmalle, mutta ei poistunut jäljeltä. Esineet oli kaikki hyviä viimeistä lukuunottamatta. Itse onneksi näin missä keppi oli ja Makki ajoi sen yli. Se haistoi sen selkeästi, kun etsi sitä mutta ei löytänyt kun oli jo päällä joten siirrettiin keppiä eteen päin ja uudestaan jolloin sekin löytyi :) Nyt oli vain koira jo niin pinkeenä että nappasi sen suuhunsa! Otimme siis vielä yhden ilmaisun niin, että koira oli maassa ja jatkoin muutaman askeleen eteenpäin ja tiputin kepin ja palasin koiran viereen.. Tästä tuli puhdas ilmaisu jonka jo hyväksyin ;)

Tyytyväinen ensimmäiseen päivään! Koiralla pysyi into ja iloisuus koko ajan. Tottis oli sitten oikein mukavaa piristettä mummelille :D Sillä oli hauskaa ja kaikki meni nappiin. Henkilöryhmässä ei silmiäänkään räpäyttänyt vaikka seuruutin melkein ihmisten varpaitten yli sitä :) Seuruu oli tiivistä ja kun on korkeassa vietissä painostaa minua jonkin verran. Matalassa vireessä ja jos teen hieman peruutusta niin sitten korjaa hieman väliä. Mutta en tähänkään enää puutu juurikaan koska en tän ikäiseltä koiralta lähde alusta alkaen opettamaan uutta väljää seuraamispaikkaa.. Eteenmeno otettiin piiiiiiitkästä aikaa (viimeksi ipo3 kokeessa) Ja ilman mitään palkkaa.. Lähti kyllä eteenpäin mutta ei edenny aivan kentän laitaan ja sitten ennakoi maahan menolla.. Vein siis palkan sinne, lähetin ja maahan ennen kuin oli pallossa ja vapautus. Otettiin toisella kiekalla noudot jotka oli puhtaat. Ja koska olimme häiriökoirana paikkamakuulaiselle niin harjoiteltiin nopeempaa kapulan palautusta.. Kun lähti minua kohti vapautin pallolle.. Vikalla kerralla sitten olikin nopea palautus :)

Nyt illan koira ja minä olemme väsyneitä ja ainakin minä onnellinen :) Huomena otan kameran mukaan (luvattu parempaa ilmaa) ja pate pääsee tottikseen. Makille tehdään vieraan tekemä jälki.

Ensi viikolla pitää mennä kokeileen Paulin uusia neuvoja jana harjoitteluun :)