Nimittäin paimenien ekat sertit mistään :D

Oltiin tänää vuoden viimeisessä agilitykilpailussa. Yksi startti joka luokalle. Susku halusi lähteä mukaan katsomaan kilpailuja ja sehän mulle sopi erittäin hyvin :) Helpotti hieman oloa, kun oli koiranpitäjä ;) Lähtöjärjestys oli Makki alkupäässä maxeja ja Rolle loppu päässä. Pate oli neljäs medeissä. Siispä kisapaikalle kattoo pikasesti rata ja sit lämppään komppaniaa. Muuta autoon ja Makki halliin. Sillä oli taas sellanen sarvi ottassa ettei mitää rajaa :D Kauheen kiltisti käyttäytyi vaikka oli iha hirvee ahdasta ja koko ajan joku koira oli tunkemassa iholle. Hetsasin pallolla ja pallo suskille. Suski otti videoo, mutta akku loppu sit Makin radan jälkeen :(( Radalla oli heti kolmas este aika vaikea, kun oli suorassa pari hyppyä ja sitten suoraan A edessä jonne ei saanukkaan mennä vielä ;) Makki meinas lähteä sinne ja tein aikamoisen karjahduksen josta makki tuli lujaa takasin. Mutta mulla meni pasmat sekasin :D Ajauduin väärälle puolelle esteitä joten mun suunnitelmat meni täysin pieleen ja loppu vedettiin hatusta :D Olin KOKO ajan väärällä puolella ja onneks Makki on niin hyvin hanskassa ettei lähteny soveltaan mitään vaan kuunteli mua hyvin. Tein KOLME tappovalssia ja koiran vauhti pysähty. Rata ei siis ollu mikään kaunis ja suurella tuurilla päästiin se loppuun asti virheettä ;) Kontaktit oli superhyper mageita!! Kepit meni ku vettä vaa, tosin nopeutee niissä en ollut tyytyväinen, kun olin just karjassu sille A:lla ja Makki selvästi varo etten ala sekoilee taas. Noh mutta nolla on kuitenkin nolla vaikka nyt ei sijoituttukaan kuin vasta neljänneksi :) Makilla siis ensimmäinen SERT ikinä mistään!! :D Tästä tää valioituminen toivottavasti alkaa ;)

Seuraavaksi oli Pollen vuoro. Rolle pitää lämmitellä erityisen hyvin, muuten tulee vanhat ongelmat räiskyvämmin esiin. Siispä makki ja rolle lenkille (makin jäähdyttely ja Rollen lämppääminen). Sitten Makki autoon ja Rollelle pallon heittoa :) Se oli niin onnessaan, kun pääsi pitkästä aikaa mukaan näihin hommiin. Hallissa se oli niin rauhallinen ja ihana. Ei pelänny mitään. Oltiin jopa kaiuttimen vieressä ja sieltä tuli mikin poksahteluja.. (joita siis aktiivikaudellaan pelkäs nii paljo et oli paniikissa). Itekki tajusin sen iha vahingossa :D Radalle mentäessä Rolle oli ku ladattu ase! Yritti jo remmissä lähtee suorittaa rataa :D Siispä odotettii pillin ääntä ja sit kaulapanta pois ja koira tärisi ja nyki iha hirveesti :D Sit lähdettii ja voi ku te oli nii suloinen <3 <3 Aivan tosissaan suoritti. Hypyt oli kamalan näkösiä, jos vertaa normaaliin koiraan :D Mutta jos Rolleen ni ne oli parhaimpia mitä se on pariin vuotee hyppiny. Kun mä etenen koiran kans samaan tahtiin ni se hyppää ne hyvin eikä loikkaa kolmea metriä liian aikasin. Muuten sille tulee kiire ja hätä, alkaa vinkuun ja sit loikkaa.. Nyt ei ollu ku yhdessä kohdassa pieni epäröinti. Kontaktit meni hyvästä muistista ja kepit se suoritti niin hienosti :D Taas matotekniikalla. Rollen radassa ei ollu yhtää läheltä piti tilannetta vaa se suoritti tasasen varmasti.. Aika ei ollu mikää super, mutta johtuu tosta hyppytekniikasta. Sijoitus kuudes :) Ja Rollelle siis myös ensimmäinen (ja viimeinen) SERT mistään! :) Pikkasen tyytyväinen jääkarhuuni.

Paten vuoroa hetki odoteltiin. Käytii kolmikon kanssa lenkillä ja Pate lämpättii hyvin. Pate starttasi nyt siis ekaa kertaa kakkosissa. Alku oli lupaava, kunnes Pate teki jotain mitä en ois iha heti odottanut!! Vika keppiväliin pujottelussa!!! :D Olin kyllä niin puulla päähän lyöty. Noh jatkettiin ja keinun ja hypyn jälkee Pate lähti täysiä etenemään kohti väärää päätä putkeen. En sitten tähän puuttunut, koska alla oli jo vitonen ja en halunnu karjasta sitä pois. Se oli koko radan niin iloinen ja juoksi häntä tötteröllä etten viittiny pilata sitä mun karjasullani :) Siispä otettiin hylky putken väärästä päästä. Ja kun oli taas hylky alla niin kokeilin puomilla miten hyvin jätkä osaa kontaktit ;) Siispä juoksin täysiä putken alastulon ohi ja sanoin tiukan käskyn. Koira pysähtyi upeasti kontaktille etujalat maassa! Se oli näyttävä, koska tuli puomin lujaa ja pysähtyi nopeasti. Lähti myös kuin rakettti luvan saatuaan :D Kaikki kontaktit oli hyvät. Tämä oli hyvä hylkäys jos niin voi sanoa :) 

Hyvällä mielellä siis Rolle eläkkeelle! Makki toipumislomalle, sillä sterilisaatio on maanantaina!! Ja Pate joululomalle! Helmi-maaliskuussa taas jatketaan kisaamista ainakin Paten kanssa, makin kanssa kun on täysin toipunut. Kotona tehtiin kunnon venyttelyt ja botit päällä :)

Mahtavaa!!