Paljon ollaan reenattu. Ipo koe on nyt tasan viikon päästä. Enää ei siis reenata kuin maanataina puruja ja tiistaina jälkeä. Jos jälki ei mene hyvin niin keskiviikkona ajan viel yhden jäljen. Tottista otan vielä maanataina.

Jälkiä on ajettu viime päivityksen jälkeen viisi. Jäljet on mennyt vaihtelevasti riippuen mitä häiriötä on ollut ;) Pääsääntöisesti jäljestys on parantunut huomattavasti. Makista näkee, että tykkää siitä. Kaikki esineet on jokaisella kerralla ilmaistu. Esineita on vaihdeltu joka kerta ja niissä on ollut vieraat hajut. Viimeisillä kerroilla ilmaisut ovat olleet suoria ja nopeita. On siis auttanut se, että vaihdan joka kerta sitä kummalle puolelle tulen esineen nostamaan ja palkkaamaan koiran. Alkuunhan se aina kääntyi jo odottamaan, että tulen palkkaamaan sen aina koiran oikealta puolelta. Esineiltä liikkeelle lähdöt ovat rauhallisia ja keskittyneitä. Ei enää karkaa vaan odottaa rauhallisesti käskyä jatkaa. Kulmat ovat välillä todella hyviä ja välillä aivan kamalia. Tyhjät askeleet tuntuu menevän paremmin. Viimeisimmällä jäljellä lokkiparvi äkäs meidän nakit!! Niitä oli toistakymmentä ja ne härkki kaikki nakit jäljeltä.  Kahdessa ekassa kulmassa oli nakit ja kaksi vikaa oli tyhjiä. No ne ekat nakki kulmat meni huonommin, mutta ne tyhjät meni todella tarkasti. Muutenkin ne kohdat joissa lokit oli pyöriny oli alkuun hieman sekavaa. Esineet löytyi kuitenkin ja loppujälki meni aivan loistavasti. Haastetta oli tällä jäljellä paljon ;) Pelto oli myös todella kuivaa. Ollaan pari reeniä otettu myös 10m liinalla ja ei vaikutusta jäljestämiseen. :)

Puruissa ollaan irrotuksiin paneuduttu ja ne on taas alkanut parantua, hitaasti kylläkin irroittaa.. Tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen mikäli se edes irroittaa kokeessa :D Muut alueet tuntuu nyt olevan kunnossa. Meillä oli talkoissa kutospiilon suurennustyö ja ekalla reenillä sen huomas Makista. Oli alkuun kauempana vartioimassa, mutta seuraavat kerrat olivat jo parempia :)

Tottisteltu ollaan paljon. Makin kanssa kolmosen tottisliikkeitä hiottu. Tuntuu olevan kunnossa. Eilen oltiin ipo porukan kanssa tottistelemassa kentällä. Hellettä piisasi. Otettiin henkilöryhmä johon saatiin vieraita avustajia agilitykentältä. :) Ekalla kerralla Makki haisteli yhtä naista, mutta otettiin se uudestaan ja meni paremmin. Paikallamakuu kunnossa, kun olin piilossa. Otettiin ampumiset siihen samaan syssyyn. Rolle raukka jännitti autossa. Pääsi sit lopuksi sekin tokoileen. Alkuun hieman huomasin siitä, että jännitti mutta se jännitys lakkasi nopeasti ja otettiin avoimen liikkeitä. Otettiin ruutuakin sitten siinä, kun Rolle siitä niin tykkää :) Kaukot sujuu ongelmitta. Noudossa se tiputtaa sen heti kun yritän kurottaa ottaa kapulaa, lisäksi jauhaa ja mälvää sitä. Ei hyvä, mutta saa nyt kelvata. Lauantaina on meinaa jo koe ;) Luoksetulon pysäytys on täydellinen mikäli palkka on sen takana, ja jos se on mulla niin hiipii muutaman askeleen eteenpäin. Hyppykin on iha hyvä. Rollemaisen hyvä ;)

Nyt siis jänskätetään niitä kokeita!! Enää ei oikein mitään voi tehdä. Näillä mennään..

Agilityssä Makki etenee edelleen hurjaa vauhtia. Tehdään vaativia ratoja, mutta parissa pätkässä. Keinua nyt harjoitellaan erikseen, koska toi rämäpää tekee muuten vauhdikkaita lentokeinuja ;) Olen yllättynyt miten taitava koira tuo on ja kisoihin mennään kesällä! :)