Pitäisköhä mun siirtää nyt toi Paten pentublogi tähä samaan muiden koirien kanss.. Tulis tännekin kirjoitettua.. Aina kun sen saa päivitettyä ei enää jaksa tänne kirjoittaa :D

Marraskuu ja joulukuu treenattiin aktiivisesti hallilla.. N 4-5 kertaa viikossa! Otettiin tottista tai agilityä. Tammikuu oli täysin taukoa kaikesta, muuton vuoksi! Jee, eli siis olemme nyt muuttaneet oktaloon vihdoinkin.

Helmikuuks ostin kk kortin hallille taas. Ollaan tällä viikolla n 3 kertaa jo käyty treenaamassa.

Rollen kans olen ottanut pelkkää tokoa. Tavoitteena tälle vuodelle se viimeinen avo1 tulos ja sit treenataan voittajaluokan liikkeitä. Kisoihin tuskin päästään vielä kun tunnari on nii alussa, enkä osaa sitä sille opettaa.. Se syö sen puupalan iha pikku tikuiks. :/ No mut ollaan tehotreenattu jälleen luoksetulon pysäytystä. Treeneissä se pysähtyy, mutta kokeissa ei :D Käytän käsimerkkiä siinä. Seuruu on aikas upeeta! Ei sellasta parasta, mutta Rollelle iha huippua. Olen tyytyväinen. Viel ku sais sen piippaamisen pois. Vuotaa nii hirveesti. Paikallamakuuta ollaan harjoiteltu. Kaverit kun tarvii omille koirilleen paikallamakuu treeniä niin olen heti Rollen kans auttamassa :D Ei olis uskonut, että tuosta koirasta tulee niin 100% varma paikalla olija, kun miettii mikä oli lähtötilanne... Ollaan otettu ruutua sisätilassa ja se menee useimmiten hyvin. Rolle nostattaa itteensä aina kun näkee ne tötsät. Olen ottanut treeneihi mukaan myös jo evl liikkeitä iha monipuolisuuden vuoksi. Merkin se osaa hyvin. Oppi nopeeta kiertämään tötsän ja jäämään sinne seisomaan. Myös pitkiä matkoja. Metallinouto on okei ja hyppynouto kunnossa. Minusta Rolle olis valmis voittajaluokkaan heti kun joku opettais sille tunnarin :D Täytyy siihe paneutua. Tai oikeestaan sen kapulan pitämiseen ilman pureskelua. Rollella on auttanut kapulan pureskeluun painavampi kapula. Nyt ku tunnarikapulat on sellasia peukun kokosia nii toi heittelee niitä nii onnellisesti.

Makin kans ollaan keskitytty agilityyn. Kisaaminen aloitetaan tän kevään aikana! Heti kun lisenssi on hommattu. Sille on tullut lisää nopeutta ja kepit menee jo varmasti mistä suunnasta tahansa. Kontaktit on hyviä. Renkaalla joskus yrittää loikkia yli tai vierestä.. Riippuu renkaan mallista. Onneks jo harvemmin. Tää on jännää, vihdoinkin pääsen taas agiradoille! Ei malta odottaa! :)

Tokoa ja tottista ollaan nyt treenattu. Käytiin maanantaina pitkästä aikaa puruissa ja otin kunnon tottiksen ennen sitä. Muistuteltiin mitä se liikkeestä seisomaan jääminen on ja olin varautunut kunnon temppuiluihin, mutta tällä kertaa kaikki olikin helppoa ;) Hömpättiin sit sillä kertaa. Hallissa olen ottanut pari kertaa ruutua. Silmälläpitäen et jos joskus vanhuudenpäivillä alettais tosissaan kisaan tokossa.. Toistaiseksi ei aikaa riitä siihe, koska on muut asiat mielessä ekana. Metallinoudon sille jo opetin.

Suunnitelmissa Makille on nyt sit jälkijuttuihin keskittyminen keväällä. Tän vuoden tavoite on tulos jäljeltä. En halua pk touhuja kokonaan unohtaa. Haku ei oikeen tunnu siltä minun jutulta, tai tuntuis jos porukka olis sama.. Olen itse senverra uus siinä touhus ja kun tulee näitä vierailevia huippiksia jotka eivät muuta osaa kuin tärkeillä ja vinoilla niin sit loppuu mun kiinnostus. Eli nyt keskityn jälkeen ja sen janan opetteluun ;)

Suojelu ollaan nyt sit iha virallisesti lopetettu. Käyn harvakseltaan moikkaamassa tuttuja ja ottamassa sosiaalipurut Makille. Se niin rakastaa sitä. Joka kerta saa kehuja puhtaista viettialueista ja siitä miten se vaihtaa vietiltä toiselle hyvin. Hienoa kuulla, koska lähtötilanne oli aivan kaoottinen.

On myös suunnitteilla käyttää makkia jalostukseen näistä tulevista juoksuista.. ;)