Eilen olimme Rollen kanssa Valkekoskella kisailemassa.. Osallistuimme kahteen perusrataan.

Tällä kertaa tavoite oli, että Rolle pysyy hanskassa. Koska viime päivät Rolle on urakalla paastonnu ja ollu sekasin naapurin tytön juoksujen vuoksi tän kertaiset tavoitteet olivat sen mukaiset :) Kisapaikalla Rolle kulki vain nenämaassa ja oli todella kiinnostunut muista koirista. Ajattelin jo siinä vaiheessa että me lähdetään kotiin.. Olimme ajoissa paikalla, että Rolle saa hajut haistella. Onneksi lihapullat kelpasivat ja otettiin herättelynä seuruuta ja muuta pikkutemppuilua.

Ekalle radalle mentäessä taputtelin taksua jossa namit ja sanoin rollelle et katoppas mitä mamilla on ja nyt mennään agileeraan.. Rollen korvat nousi heti pystyyn. Asetin sen paikalle ja otin pannan pois. Tässä vaiheessa näin oman koirani sitten viime viikon.. Ensimmäistä kertaa se selvästi ajatteli muita kuin naisia! Jes.. Luvan saatuaam Rolle lähti räjähtäen ja rata meni minusta erittäin hyvin. Puolessa välissä kepeillä tuli virhe. Meinin tyhmänä huutamaan Rollea (joka oli siis aloittamassa kepit oikein) ja rolle sit meni väärästä välsiät sinne. (olis pitänyt pitää turpa kiinni) Rolle ei ollut menossa toisellakaan yrittämällä oikeesti välistä joten työnsin sen oikeaan väliin (ihme kyllä tuomari ei tätä huomannut) ja sit meni jo hyvin loppu. Mutta koska virhe oli jo tullut meni mun otteet ohjaamiselle vähän löysemmäksi ja melkein heti seuraavalta esteeltä A:lta tuli ylösmeno kontakti virhe.  Loppu radan Rolle meni kuin ajatus. Se kuunteli, eikä höseltänyt. Rolle ei ole ikinä vielä toiminut näin agilityssä! Hienoa. Meidän saalis oli siis 10 virhepistettä.

Toisella radalla sama juttu alussa.. Rolle heräsi vasta kun panta irtosi päästä. Ja taas meni koko rata hyvin ellei oteta huomioon muutamia virheitä :D Eli heti toinen rima tippui.. sit alastulo kontakti puomilta ja kepeiltä tuli kaksi virhettä aloituksessa (olis taas pitäny työntää se oikeeseen väliin :P) Saalis oli tältä radalta 20 virhepistettä.

Molemmat radat olivat kivoja.. Tykkäsin näistä radoista ja ensimmäisen kerran voin sanoa, että Rolle oli helppo ohjattava. Mitä se ei tod. ole yleensä. Nyt se selvästi luki mun kroppaani (ja mä en onneksi ohjannu kropalla väärälle esteelle) ja kuunteli mua.. Mitään läheltä piti tilannetta väärälle esteelle menosta ei ollut tietoakaan. Rollehan yleensä menee vähintään viisi-kuusi metriä mun edellä ja nopeetaa vilkaisee mua mihin mennään.. ja on yleensä itse tehnyt johtopäätöksensä jos ei ole ollut varma.. Se on ollut vähän malttamaton.. :P  Toivottavasti tämä nyt oli pysyvä muutos.

mutta siis alamme ihan tosissaan treenaan keppien aloitusta kovasta vauhdista ja kontakteja.. Eli siis samat ongelmta mitkä on unskin kanssa taisteltu moneen kertaan :) 

Huomenna reenit molempien poikien kanssa, kun unski kotiutuu mökiltä tänään :) Ilmoittelen poikia elokuun kisoihin.