Olimme Rollen kanssa 3.5. sunnuntaina turisteilemassa Ikaalisissa toko kisoissa. Olimme Tainan ja Kössin hianoa suoritusta kattelemassa. :) Olimme siis kannustus joukoissa ja samalla harjoittelemassa Rollen kanssa koetilannetta. Käytiin lenkillä ennen koetta ja mulla oli Rolle mettäpolulla vapaana. Mukana oli Tainan ja Kössin lisäksi Taina2 ja Veeti ja Vili. Rolle sai harjoitella häiriön alla vapaana oloa. Hyvinhän se meni. Leikin Rollen kans koko ajan kepillä ja välillä otin pieniä tottis liikkeitä ja palkkasin kepin heitolla. Rolle nautti. Ihmettelin kovasti miten Rolle on taas edenny monissa asioissa. Se oli tuolla koko ajan kuulolla ja teki ilolla mitä pyysin. Pystyi myös erinomaisesti rauhoittumaan kehän viereen. Seurattiin myös palkinnon jaot ja Rolle oli mulla koko ajan perusasennossa, ihme kyllä taas se jaksoi keskittyä hiljaa sivulla istumiseen. :) Reissu oli kiva.

Maanantaina olimme mettässä lenkkeilemässä koko konkkaronkka. Oli ihan hieno päivä aamusta. Koirat kävi uimassa, myös Unski. Tosin vähä vahingossa :D Se oli taas tapansa mukaan syömässä lammen rannssa ruohoa. Makilla ja Rollella oli hepulijuoksut meneillään ja Makki juoksi täysiä Unskin taakse (sai just ja just jarrutettua) sitten juoksi Rolle (joka taas ei saanu jarrutettua, tuskin edes yritti?!?) ja kas, Unski lens ku leppäkeihäs lampeen. Ja niin oli Unskin talviturkki kastettu.. Ei varmaan tarvi erikseen kertoa, että Rolle ja Makkikin kävi uimassa? :D Unski vältteli hetken aikaa tätä kaksikkoa, mutta lenkin lopussa innostui taas leikkeihin mukaan. :D

Tiistaina olimme pkyn toko reeneissä. Tällä kertaa oli Rollen kanssa. Makki oli taas päässy yhtee palkintosäkkiin käsiks joten oli tynnyrinnäköinen, ei siis päässy reenaamaan ollenkaan. Ekana otettiin luoksepäästävyys. Ekaa kertaa meillä oli siis vieras mies kokeilemassa luoksepäästävyyttä. Hienosti meni, Rolle nousi seisomaan antaen kuitenki katsoa hampaat ja koskettaa päätä. Huomasin kuitenki et sitä jännitti hirmuisesti, mut se uskalsi kuitenki miehen tulla lähelle. Hyvin siis alkoi, seuraavaksi kaikki oli rivissä ja koirat perusasennossa. Yksi koirakko kerrallaan pujotteli kaikki, koiran tuli tietysti seurata koko ajan. Rolle oli taas todella kärsivällinen ja istui koko ajan nätisti perusasennossa. Nyt Rolle piti kokoajan hianoa kontaktia :) Seuruut meni myös hyvin. Otimme useita perusasento harjoituksia. Rolle hakee jo tosi hyvää perusasentoa itse, tietää kyllä mikä on oikea. Tyytyväinen olin päivän harjoituksiin, Rollella riitti mielenkiinto hyvin ja se jaksoi myös hyvin vain olla ja istua. :D

Keskiviikkona olin sitten Kaisan ja koirien kanssa reenaamassa peltsussa. Otettiin Makille ja Rollelle onnistuneet paikallamakuut häiriökoirilla. Makin kanssa reenattiin liikkeestä seisomista mikä menee tosi hyvin, todella pienen käsiavun joudun enää antaa.. :) Rolle oli muuten vaan erittäin hyvä, en tiedä mikä nyt siihe on iskeny. Sitä vaan ei yksikertaisesti enää kiinnosta häiriökoirat vaikka ne törmäis meihin kesken seuruun (näin siis melkein tapahtu ;)) Unskin kanssa otin myös onnistuneen paikalla makuun ja häiriönalaista seuruuta :) Tosta tulee vielä toko koira, kun vaan eka saan nää kaks muuta valmiiksi nii on Unskin vuoro.

Torstaina sit oli agility reenit PITKÄSTÄ aikaa.. Olimme ekaa kertaa ulkona, kaikkia esteitä ei ollut saatavilla, mutta saatiin jonkinlainen harjoitus aikaseksi. Rolle edelleen jatkaa minihypyillä. sen hypyt on kauheita edelleen, muuten meni aivan täydellisesti. Unski oli tosi hyvä. Kontaktit oli täydelliset. Mun ohjaus välillä petti aikalailla, mut meni Unskin osalta hyvin. Toukokuun loppuun olen taas haaveillut kisoja sille. Väliajoilla reenasin tokoa Unskin kanssa. Seuruut ja perusasennot hyviä. Paikallamakuu tosi hyvä. :) Luoksetulo harjoituksia tein lyhyellä matkalla ja Unskin siis opetan suoraan tulemaan sivulle. Katsotaan miten käy, kun alan palkkaa siirtään kuppiin ja kentän sivulle ;)

Rollelle otin agiliito reenien päätteeksi paikallamakuun kokeenomaisesti. Saatiin harjoitukseen mukaan Kössi, Rekku ja Taisto partis. Muut ohjaajat meni piiloille ja mä jäin kentän reunalle seisomaan. Rolle oli aivan mahtavasti!!! Ensimmäinen kerta, kun kokeilin ilman liinaa tai apuohjaajan apua. Rolle oli siis nyt täysin vapaana!! JEE! Vähä olin tyytyväinen, heittelin rollelle patukkaa palkaksi. :D Jos tällaisia saadaan useita ennen koetta niin laitan sen paikallamakuuseen.

To-iltana mentiin vielä Kangasalle tekeen jälkeä Tainan kanssa. Teimme nyt toistemme koirille jäljet. Taina teki Makille kaksi lyhyttä jälkeä (molemmille 3 keppiä), harjoittelimme nyt vain janalle lähetystä. Ekalle jäljelle lähettäessä jouduin näyttämään ja ohjaamaan Makkia aika paljon, mut se kyllä haki todella aktiivisesti jälkeä ja löysikin sen ihan kivasti. 2/3 kepistä löyty. Keskimmäinen ei löytyny. Toinen jälki sitten meni paremmin. Nopeeta tuntuu koira oppivan, nyt se lähti selvästi käskyn saatuaan etenemään määrätietosemmin etsimään jälkeä. Löysi sen hyvin ja lähti ajamaan. Taas keskimmäinen keppi jäi.. Tyytyväinen silti olin, ilmaisut oli hyviä. Tein Kössille aika pitkän jäljen. Maasto oli jäjen keskivaiheella tosi haastavaa, joka näkyi Kössin jäljestämisessä. Alku ja loppu meni hyvin, pysyi kyllä jäljellä koko ajan vaikka oli vaikea. :)

Tein Unskille kokeeks pentu makkarajanan :D Unski ois luontanen jälkikoira. :D Sitä ei meinannu saada janalta pois ollenkaa, se meni sen niin tarkkaan kuin vain voi. Täytyy alkaa näitä tekee silloin tällöin sillekin. :) Unski pääsi Kössin kanssa vähä telmimään, Kössi raukka luuli Unskia Unelmaksi kokoajan. Se liehitteli sitä jatkuvasti, onneks Unskilla on pitkä pinna ja se rakastaa kaikkia lemmenkipeitä uroita ;) Kössi fall in love!! :) Kössi ja Unski pääs myös fasaanijahtiin ;)

Hauska päivä oli tosissaan, viikon aikana ollaan paljon saatu aikaseksi. Makin toko paikkakin varmistui, mennään 16.5. pirkkalan tokoon :D