Noniin vuoden suurin tavoite siis takanapäin. Kuukauden aikana ollaan paljon treenailtu, mutta ollaan otettu paljon paljon rennommin ;) Kävimme Makin suojelukokeen jälkeisenä viikkona ottamassa palauttavat treenit puruista,tottiksesta ja jäljeltä. Maanantaina otimme ihan kaikkee kivaa Makin kanssa. Ei siis irroituksia lainkaan. Tottiksessa otin paljon palkkauksia. Kokeessa tottis meni parhaiten joten siinä ei paljoo korjattavaa ole. Palkkasin tosiaan ihan jo hyvästä persuasennosta ja ihan simppeleistä jutuista.

Jäljellä käytiin myös. Me saatiin sellanen ohje, että paljon pitää vaikeuttaa reenejä. On päässy kuulemma liian helpolla ;) Noh, ajattelin sit oikein kunnolla tehdä vaikean. Eli, Esineitä oli 4 ja kulmia 4. Ensimmäiset 300 askelta(laskin ekaa kertaa tarkasti) oli aivan tyhjää suoraa.. Sitten tuli tyhjä kulma ja n. 50 askeleen jälkeen tuli ekat namit. Kaikki kulmat oli tyhjiä ja namia oli silloin tällöin joka kolmannella askeleella. Vikalla suoralla vähän enemmän. Pituutta tuli 600 askelta. Heinä oli jo kohtuu pitkää joten näin koko ajan missä jälki meni. Kokonaisuudessaa jälki oli erinomaista. Makki jaksoi hyvin jäljestää sen pitkän tyhjän suoran. Kahdessa ensimmäisessa suorassa (käännökset oikealle) tarkisti ensin vasemmalle puoli koiran mittaa. Kolmas kulma oli vasemmalle ja sen se teki erinomaisesti. Viimeinen kulma oli taas oikealle ja hieman tarkisti vasemmalle ensin. Eli siis nyt treenataa paljon oikealle kääntyviä kulmia. Kokeessa oli myös paljon näitä oikealle kääntyviä kulmia. Onkohan se sitten se vaikeampi kulma Makille?? Esineet meni hyvin. Kolme ensimmäistä oli todella tarkkoja ja nopeita. Viimeisellä esineellä tapahtui jotain.. En ollut ihan varma, koska tulee vika esine ja Makki oli menossa maate, mutta vilkaisi minua ja jatkoi.. palasi kuitenki, koska se mitä se oli eka ilmaisemassa oli esine. (mun ois itse pitänyt se tietää). Kokonaisuudessaan jälki oli erinomainen ilman tuota vikaa ilmaisua. Tämän jälkeen ei päästy jäljestämään, koska heinä on liian pitkää. Menee juhannuksen jälkeen. Ensi kerralla siis täytyy treenata lisää näitä erittäin pitkiä namittomia suoria, käännöksiä oikealle ja ottaa pari esinetta joilta ei tule palkkaa.

Ollaan nyt kokeiltu myös puruissa uutta juttua tuohon Makin irrotukseen ja itsevarmuuden lisäämiseen joka jo ekalla kerralla tuntui minusta erittäin hyvältä. Makki on siis irti koko ajan. En anna mitään pakotteita. Minulle opetettiin uusi tapa kehua koiraa ja huomaan, että Makki heiluttaa nyt häntää itsevarmemmin kunnolla (ei ainoastaan hännän päätä). Makille, kun riittää kielloksi pelkkä ärähdys tai äpäp sana. Annan sen pitää hihaa suussa pidemmän aikaa ja käsky irti tulee, kun koira on selvästi rauhoittunut. Irrotuksen jälkeen otan koiran sivulle ja peruutetaan pois hihasta. Katsotaan saadaanko näillä keinoilla parempia tuloksia jos yritetaan syssymmällä kokeisiin ;)

Rollen kanssa treenataan toko liikkeitä avon ja voittajan juttuja. Ruutu rupee oleen kokonaisuudessaa hallinnassa. Täytyis seuraavaksi ostaa metallikapula ja treenata se kuntoon. Myöskin bh:ta silmällä pitäen Rollen kanssa ollaan otettu pk paikallamakuuta ja liikkeestä istumista. Yhden kerran kokeili piruuttani myös pk noutoja :D Noudot on kaiken kaikkiaan parantuneet taas. Kokeilin niin että heitän sen hyppy esteen yli ja päästin hakeen sanomalla hyppy.. Hyppäs ja haki kapulan sitten annoin uuden käskyn hypätä ja se toimi!! Koira toi kapulan suoraan mulle :D Saman tein A esteellä ja kappas vaa.. Perhana ku sais Rollelle ton laukausvarmuuden ni mentäis kyllä jälkikokeisiin :D :D Täytyy katsoo saako siitä koskaan koiraa...

Koirat on käyny paljon uimassa ja juoksemassa.

Makin kanssa ollaan käyty hakuilemassa ja se on selvästi todella rakas asia Makille. Se on syttynyt jo parin reeni kerran jälkeen. Ottaessa sen autosta ja pk liivit päällä koira lähtee vetään mettään kaikilla neljällä jalalla! :D Hirvee polte. Tehtiin viime viikolla neljä ukkoa. Eka ja toka tehtiin niin, että Makki näki ensin ekan haamuna ja sitten näytettiin toinen toisella puolen keskilinjaa. Makki lähetettiin ekana näyttäytyneelle. Juoksi suoraan ja haki ilmavainulla piilossa olevan ukon. Jäi hyvin sen luokse syömään. Keskilinjalle takas tullessa Makki selvästi muisti sen toisen haamun ja sillä alkoi oleen kiire. Otin sen sivulle ja näytin kädellä minne lähdetään ja se lähti lujaa. Hetken päästä huomasin sen juoksevan ilman liivejä. Löysi tämän jälkeen ukon. Kävin katsomassa missä liivit ja ne oli repeytyneet yhteen isoon oksaan.. Sen päässä oli karvatupsu... Noh seuraavat kaksi tehtiin samalla tekniikalla. Vikalta sai vielä ruokapalkan lisäksi narupallon! Makilla oli todella kivaa, ja se nautti. Uskon että tästä tulee meidän seuraava päälaji, kun suojelu jää. Tarkistin autolla vielä Makin ja sillä oli pieni patti etujalkojen välissä. Päätin seurailla sitä ja se on pienentynyt koko ajan ja se varmaan tuli siitä kepin törmäyksestä. Oisko joku verenpurkauma?? sellaselta nestepatilta se tuntui. Noh nyt juhannuksena sit oon töissä joten jään koirien kanssa kotiin. Päätin sitten pyhittää sen kokonaan treeneille. Lauantaina pureskellaan ja tottistellaan. Sunnuntaina hakuillaan. :)

Agilityssä Makki etenee hurjaa vauhtia. Mentiin viime reeneissä kolmosten koirien rata ilman palkkaa!!! Tuli tietenkin jotain virheitä :D Kuten keinulta alastulokontakti. En sanonut tarpeeks lujaa ota käskyä ja makki loikkas pois sieltä. Myöskin renkaan välistä loikkas.. Yliaikaakin tais tulla, kun itse möhläilin aika reilusti :D Mutta mikä parasta. Kepit meni loistavasti alusta loppuun ja radalla oli vaikeita kohtia jotka Makki suoritti todella hienosti :) Syksyllä kokeisiin!!