Pitkästä aikaa tännekin kerkeän jotain raapustaan :)

Edelleen kovasti reenaillaan molempien koirien kanssa. Hommasin kk- kortin hallille, jossa pyritään käymään jokatoinenpäivä suurinpiirtein.

Rolle: Rollen kanssa käydään ohjatuissa agilityharkoissa kertaviikkoon.. Hyvin menee muuten, mutta hypyt ei suju. Kontaktit on tarkat, kepit sujuu mistä kulmasta tahansa ja itsenäisesti tietysti :) Olen oppinut mielestäni ohjaamaan Rollea paremmin. Mutta ne hypyt on niin kamalia, että olen päättänyt lopettaa kisaamisen kokonaan. Rolle hyppii nyt pienten korkeuksia ja pääsee lähes joka päivä hönttäämään :) Se tykkää niin paljon siitä.

Toukokuussa olis bh-koe jonne ollaan nyt Kaisan kanssa varasijalla. Saa nähdä mahdutaanko siihen :) Tottista ollaan reenailtu myöskin. Avoimen hyppy sujuu jo paljon paremmin, istuminen hypyn jälkeen ei ole enää niin matelevan hidas. Ainoastaan Rolle hyppää vinoon sen esteen, mutta se hyppää yhdellä käskyllä sen takasin ja tulee luokse. Noutoa ei olla nyt otettu hetkeen, kun meidän kapula meni rikki :( se vain katkesi kun heitin. Ollaan paljon vain leikitty ja otettu lyhyitä seuruu pätkiä. Periaatteessa Rolle olisi valmis jo kokeeseen, kunhan noutoa vielä varmistetaan lisää :)

Rolle oli myös Tampereen Niihamassa pidetyssa ryhmänäyttelyssä tuomari kolleegiossa harjoituskoirana :D Meni aika läskiks, mutta mitä muutakaan voi odottaa koiralta joka pelkää kuulutuksia (joita oli paljon) kiukkuilevaa kössiä ( :D ) ja monta käpälöittevää miestä!! :D Eli siis kaikki oli hyvin kun menimme paikalle. Rolle oli kuin kuningas siellä, mutta jossain vaiheessa se keksi että kuulutukset jännittää ja samalla aurinkoinen Köpänderi hermostui Rolleen ja Rolle otti siitä itteensä :) Eli sit kun menimme kehään niin Rolle oli aikas paskat housussa. Liikkeet sillä oli ainoat mihin olin tyytyväinen. Se liikkui varmasti ja nauttien. Seisoa se ei oikein olisi jaksanu paikallaan. Varsinkin kun tuomareita oli jotain viisi ja kaikki erikseen arvioitti Rollen tarkkaan. Ensimmäisen naistuomarin Rollen antoi koskea, mutta ei sitten yhdenkää muun miehen :D Ne se katsella vaan ja katsoa ilmeet. En ymmärrä, miten se väistää heti, kun mies menee yrittäänki kepeksiä (joita siis ei ole).  Toinen asia mihin olin todella tyytyväinen Rollessa oli se miten se käyttäytyi muiden koirien läsnä ollessa. Kehässä oli tosiaan viisi valkkaria ja muistaakseni pari urosta. Rolle ei niistä yhtään välittänyt, vaikka välillä poijat Rollea komenteli ja ärhenteli :) Yhdessäkin välissä esitin Rollea vapaasti ja tuomarin ja Rollen välistä juoksi toinen uros ja samalla murisi.. Välimatkaa oli noin 20cm ja Rolle löysässä remmissä :) Mutta tulin myös siihen päätökseen, että leikkaus oli oikea ratkaisu, Rolle ei nauti tästä näyttely toiminnasta ollenkaan. Enkä tietysti minäkään, kun ei koira. Tarvis saada näyttelykoira erikseen ;)  Makkanteri oli myös välillä näyttelyssä mukana ja se kyllä tykkäs. Otettiin maneesissa teho häiriö tottista ;)

Makki: Makin kanssa ollaan nyt n. 5-6 kertaa käyty treenaamassa agilityä. Pari ekaa kertaa oli pari lyhyttä pätkää Rollen ohjattujen reenien jälkeen/välissä. Eli nyt ollaan itseksemme käyneet kolme kertaa agiliitelemässä. Tänään Makki oli ihan liekeissä. Koira alkaa ymmärtään jo mitä siellä radalla tehdään :D Ollaan otettu n. 3-6 esteen ratoja jotka sujuvat hyvin. Putki on Makin suosikki ja sinne se sujahtaa mielellään ja nopeeta. Rengas on nyt uusi este jota ollaan kaksi kertaa harjoiteltu. Hyppää oikeesta välistä, kun vähän ohjaan kädellä mistä reiästä pitää mennä sisään :) Kepit menee jo suht vähillä avuilla. Makista tulee nopea pujottelija, se on selvää. Nyt jo välillä tuottaa ongelmia, kun yritän sen perässä pysyä. Pikku hiljaa pitää jättää käsi apuja pois, koska ne tuntuu sotkevan kaiken :D Yritin tänään ottaa videokuvaa, mutta kännykällä en saanut hyvää. Yritän lähipäivinä ottaa kunnon kameran mukaan ja jos saisin jonku kuvaamaan tuota meidän menoa. :) Tiedän että kontakteilla tulee oleen ongelmia vielä ;) Nyt laitan kosketusalustaa molempiin päihin, mutta välillä Makki sujahtaa ylösmenossa namin ohitse.. Vetää ihan hullua vauhtia..

Pari kertaa on jäänyt purut välistä pakkasien takia, mutta tänään ois tarkotus taas mennä. Viime reeneissä Makki oli taas oma varma itsensä ja otettiin kokeenomaisesti piilonkierrot,vartiointi ja siitä sivulle tulo ja pako. Irrotuksia myöskin hiottiin nopeemmiksi. Hyvin meni. Makki ei ole enää kuukausiin (kop kop) käynyt tärppäsemässä molaria piilolla, vaan pitää hyvän välimatkan ja haukkuu tasaisesti. Selkäkuljetuksissa ollaan tehty "napakuljetuksia", jotta molari on voinut Makin palkita heti oikeesta paikasta. Eikä koira kyllä ole yrittänytkään edistää.. Kovasti nyt toivon, että lumet sulais (parasta aikaa taas sataa tota roinaa taivaan täydeltä) ja pääsis jälkiä ajelemaan ja kokeeseen!!! :)

Hakua ajatellen ollaan paljon haukuttu! :D Eli eri paikoissa menen maahan polvilleni ja palkka käden/jalan alla ja odotan että Makki alkaa haukkuun.. Rytmitän sitä kehumalla aina kun tulee yksi haukku. Alkuunhan se oli sellasta hyvin epäsäännöllistä ja ei mieluisaa sille. Nyt alkaa jo paraneen ja se saa hyvän rytmin jo nopeemmin. Paskempi homma jos ollaan sisällä ja huomaamatta Makin tennispallo kierii oman jalan alle :D Pelästyin yksi ilta kun näin kävi ja täti alko haukkuun oikein mallikkaasti :D Saa nähdä koska päästään mettään taas ukkoja ettimään.

Tottiksessa meillä on niin upealla mallilla liikkeestä seisomaan jäämiset, että tekis mieli huutaa!! :) Niissä on ollut niin suuret ongelmat ja nyt monta kuukautta putkeen on mennyt loistavasti! Ollaan otettu jo luoksetuloja noista juoksusta seisomaan jäämisistä ja ne on tietysti vauhdikkaita :D Harmittaa tuo kapulan rikkoontuminen, kun ei olla voitu noutoja vahvistaa yhtään.. Odotan niin innolla (en tod.) kun tulee pk-esteet esille lumen alta et miten menee meidän estenoudot! yhyh..

Tällaista tällä kertaa meidän kuulumisia :) Loppuun vielä muutama talvinen kännykamera kuva metsälenkeiltä :)

Lollotin taas edustaa:

Suurinosa kuvista oli tätä luokkaa.. Makki ehtinyt jo singota ja Rollella viisas ilme päällä..

Makki vaanii Rollea: