Meille muutti muutama viikko sitten Rollen tyttöfrendiksi Makki-poliisi :) Nyt tulee pitkä stoori, kun kerron makista ja siitä miten meillä on mennyt ekat pari viikkoa.

Makki on siis Saksanpaimenkoira, oikealta nimeltään Great shepherd´s Mad-Maggie. Syntynyt: 28.1.2005.

Makki pisti heti pojat ojennukseen, kun meille saapui. Se on sellanen kleopatra. :) Ekalla viikolla Makki tykkäs harrastella "silmäilyä". Eli siis Makki osaa hienosti ohajata Rollea kuin räsynukkea pelkällä katseellaan. :D Okei, myönnetään että vaikuttava katse sillä onkin ;) No nyt ei oo the eye kiusinu Rollustajaa. Makkia piti aluksi vähän ojentaa, ku yritti. Nyt ne on jo erottamattomat kaverit. Nuoripari tosiaan matkustaa autonperässä ongelmitta. Ne jakaa pedin ja juomakupit. Ruokailutilanteessa ei ole ollut mitään ongelmaa.. Kyllä mä silti tarkkailen niitten syömisiä, kun Rollella on ollut pahana tapana jättää ruokaa kippoon ja Makki käytti tietysti tilanteen hyväksi. Joskus Makki menee Rollen viereen tyylillä; et eiks vois jo lähtee, mä tuun syömään loput. Hih. No antaa se Rollen nauttia ihan rauhassa, mut käy lopuksi vielä tarkistamassa ettei sinne jää mitään. Unski ja Makki tuli heti alusta asti hyvin toimeen, paitsi Unskilla nyt ei ollut muut kuin pipari mielessä ;) Juu, että on ihanat mökkireissut, ku toinen vollaa tyttelin perään. se kuvitteli et se tuotiin häntä varten tänne. On se meno jo vähän rauhoittunut. Jos Makki viitsisi komentaa Unskia vois vähän auttaa, mut ei. Kun Makilla menee hermot unskiin se komentaa Rollea HAH. Outoa, miten se suhtautuu Unskiin noin.

Ihana pakkaus kaiken kaikkiaan. Mahtava kaveri, joka tykkää kaikista ihmisistä! Rollessa olen huomannu positiivisia muutoksia. Rolle ei enää välitä lenkeillä muista koirista läheskään niin paljoa kuin ennen. Makki komentaa jos Rolle yrittää kukkoilla. Mun ei enää tarvi :D Huomasin myös sen, että kun olimme tekemässä Makille jälkeä niin Rolle ei välittänyt Makin seurassa ammuskelusta, joka kyllä kuuluis tosi hiljasena kaukaa.. mut josko pikku hiljaa. :) Rolle myöskin on reippaampi sisällä jos tulee vieraita kylään. Menee Makin perästä kaikkia moikkaamaan. Toki ei anna koskea vieläkään heti aluksi, mutta eipähän juokse karkuun :)

Makki on suorittanut BH ja AB2 kokeet. Ensi kesänä meillä on tavoitteena kisata jäljellä ja toki saada koulari siitä ;) Makki on super innokas tottistelija. Tällaista intoa en ole ennen kokenut. Rolle ja Makki on eri planeetalta tässä asiassa. Ollaan käyty nyt kerran hakutreeneissä ja tarkoituksena on reenata tätä säännöllisen epäsäännöllisesti. Katsotaan mitä siitä seuraa. Jälkeä ollaan tehty nyt kaksi. Koira työskentelee erittäin rauhallisesti ja keskittyy erinomaisesti. Kepit se ilmaisee maahan menemällä. Aivan mahtavaa työskentelyä. Yksi esineruutu on nyt takana ja se meni kanssa kivasti. Pientä muistuttelua oli esineen luovutuksessa.

Huomenna mennään Tainalle reenaan koko päiväksi. Teen molemmille turrelle jäljet ja esineruudut. Ehkä jotain tottista myös..

Makki rules! :)