Viime päivityksestä on taas vierähtänyt tovi.

Joulu oltiin maalla ja uusivuosi täällä kotosalla. Rollelle haettiin sitten rauhottavat pillerit. Meillä ei käynyt hirvee pauke onneks. Kaksi kertaa kuulin paukahduksen ennen sallittua ampumisaikaa. Joten uusivuosi meni erittäin rauhallisissa merkeissä :)

Jäällä ollaan lenkkeilty ja ollaan käyty uusien koiratuttavuuksien kanssa lenkillä. Rolle vähä alkuu yritti isotella 9.v saksanpaimenkoira urokselle, luulen että oli epäluuloinen. Totuttelun jälkeen kaikki koirat juoksi vapaana hyvässä sovussa :) Nämä mun koirat sulkee muut koirat mielestään niin tehokkaasti et jyrääkin muitten päältä kun ei niitä muka huomaa ;)

Reeneissä ollaan käyty muuten ahkerasti, paitsi ei jouluna ja uv:na.

Makki

Makin kanssa puruissa ollaan jatkettu samoja harjoituksia. Eli pilkunviilaamista oikein tehokkaasti :P Haukkua vahvistettu, otettu vietin vaihtoja (jotka menee tosi hyvin). Makki tuntuu olevan kentällä jo kuin euroopan omistaja, eli ei näy epävarmuutta lainkaan. Tavoitteena ois tietysti keväällä mennä kokeeseen :)

Tottiksessa ollaan otettu paljon juoksusta seisomaan jäämisiä ja maahanmenoja.. Välillä aina luoksetulojen kanssa ja välillä palkkaus heti toiminnan jälkeen. Näyttää ihan hyvältä jopa tuo seisomaanjääminen jossa välillä hankaluuksia. Sitten kun se jää seisomaan niin on todella upean näköinen, kun jää heti ja "tehokkaan" näköisesti sinne jäpittään :) Paikallamakuu että olen piilossa on kunnossa. Noutoihin ollaan harjoiteltu lisää nopeutta sillä et kun Makki tarraa kapulaan ja lähtee tuleen niin voin jo vapauttaa sen siitä patukalla. Nyt pitäisi mennä hankkimaan se kolmenkilon kapula et voi senkin reenata viel kuntoon :)

Tokossa ollaan reenattu avoimenluokan liikkeitä. Ajattelin sivu"bisneksenä" mennä kesällä kahteen avoimen kokeeseen tekee ne ykköset ni saatais se tk 2 :) Liikkeet on kunnossa, mut haluan niistä vieläkin näyttävämmät jotta saadaan paremmat pisteet :P Eli seuraavan kerran kun mennään avoimeen niin Makin kanssa on ihan oikeesti reenattu niitä liikkeitä :D Vaikka menihä se viimeksi iha hyvin, vaik uusiä liikkeitä reenattiin edellisenä iltana ekan kerran :D Hyppy on tällä hetkellä kunnossa, joskus meinaa mennä maahan hypyn toisella puolella. Kaukot on kunnossa. Luoksetulon pysäytystä reenataan edelleenkin. En ymmärrä miten voi olla yks seisomaan jääminen niin vaikeeta opettaa tolle.. Se on niin pirun nopee liikkeissään et se kerkee jo kokeileen kaikki muut vaihtoehdot ennen käskyä :D

Makki on päässyt pari kertaa kokeileen agility esteitä ;) Putki menee jo ihan mukavasti ja vauhdikkaasti. Puomen se osaa ihan kivasti, kontakteilla pysäytän sen istumaan ainakin näin aluks. Kepeillä se osaa välillä mennä itsenäisesti välin kaks, mut muuten ohjaan kädellä vielä melkein kokonaan :) Haluaisin tehdä Makista mulle agitykki koiran ,mut katsotaan nyt miten aika ja raha riittää keväällä :)

Rolle:

Agilityssä meillä on lähinnä mun ohjausten takia ongelmia. En osaa ohjata Rollea enää yhtää :D Rollekin hyppii jo paremmin kunhan se lämmitellään aluks. Keppejä se rakastaa ja ne se suorittaa itsenäisesti alusta loppuun, ollaan otettu myös takaleikkauksia ennen keppejä eikä se tuota ongelmaa Rollelle. Nyt uutena mörkönä on puomi. Joo-o mistä lie se sit nyt parin vuoden reenaamisen jälkeen keksi että se puomi on kauhistus ;) Kolme akkaa taluttaa sitä ja askelaskeleelta joudutaan houkutteleen eteenpäin.. okei, onneks tää oli nyt vaan tän viikon mörkö, toivottavasti ens viikolla on jo jokin muu..

Tokoa reenataan ihan tosissaan silmällä pitäen jo kevään kokeita. Sanoisin että valmis se alkaa jo nyt oleen :) Ollaan agilityhallissa reenien jälkeen otettu yhteispaikallamakuuta. Tällä viikolla otetiin niin että Rolle oli kolmen vieraan koiran välissä ja me ohjaajat mentiin A:n taakse piiloon. Piilossa oltiin n. 3-4minuuttia yhteensä ja Rolle oli niin upeasti paikallaan. Se oli todella tarkkaavainen A.n päin kokoajan. Näitä ollaan pari kertaa tehty ja toi koira on tehnyt mut niin onnelliseksi sillä ettei se enää ota ollenkaa häiriötä vieraista koirista. Uskoisin että kastraatio vaikutti tähän asiaan paljon :) Ruutu merkit oli muuten paikallaan kun mentiin tokokentälle ja otin Rollelle sen heti, kun huomasin että se alko niitä tuijjottaan sen näköisenä et noi on tuttuja :D ilman siis sen kummempaa nostatusta lähetin Rollen sinne. No Rollehan sit lähti Rollemaiseen tapaansa kuin tykin suusta, tosin merkin kautta ;) Oli perhana semmonenkin siellä sivussa ja Rolle ihmetteli sitä.. No sit meni suoraan ruutuun ja haisteli maata. Komensin maahan ja palkkasin. Loppuun otettiin sitten niin että palkka oli siel valmiina ja lähetin sen sinne.. kerran myös niin et otin seuruu kaavan siihen :) Rolle rakastaa ruutua :) Nouto on myös saanut varmuutta ja kapulan jauhanta hieman jopa vähentynyt. Kaukot on kunnossa. Luoksetulon pysäytys on tällä hetkellä se mitä pitää eniten reenata ennen koetta. ^^ 

loppuun sanoisin että mulla on niin ihanat ja täydelliset koirulit! Parasta ikinä.