Keskiviikkona otettiin tottista Kaisan ja Hannelen kanssa, lopuksi Rolle pääsi Kaisan tyttelöitten kans juoksemaan. Reeneistä suoraan menimme Oriveteen jossa olimme yötä. Torstaina lähdimme Makin kanssa jälki reeneihin. Rolle jäi hoitoon, koska Makki alkoi liikaa kiinnostamaan.

To Jälki+esineruutu

Tällä kertaa teimme jäljet metsään. Keppejä oli 6 ja kulmia 2, alusta oli paikoitellen haasteellista hakkuitten takia. En tällä kertaa merkannut jälkeä mitenkää, joten piti luottaa Makkiin 100%. Namia oli vain muutamissa askeleissa keskellä jälkeä (onneksi, murkut ilmestyi) Jana meni täydellisesti. Makki lähti suoraan janaa ja nappas nopeeta jäljen lähtien oikeaan suuntaan jäljestään. Jäljestäminen oli varmaa ja tasaista. Murkut sitten oli miinoittanut makkarat jotka Makki nieli elävänä, ne taisi vähä kutittaa kurkkua joten Makki sai ekalla kepillä paljon makkaraa ja kutitus loppui. Kulmat meni hienosti ja kaikki kepit se ilmaisi. Yhden kepin ilmaisi liian aikasin, joten käskin sen uudestaa jäljestää ja sen jälkeen se ilmaisi sen paremmin. Loppuun leikittiin niin vimmatusti. :D

Tehtiin myös porukalla esineruutu jonka Makki pääsi viimeiseksi ajamaan juoksujen vuoksi. Ruutu oli n. 5om pitkä ja 25m leveä. Esineitä vietiin kaksi perälle. Makki lähti hakemaan niitä nopeaaa ja meni suoraa perälle. Esineet olivat Makille vieraan hajuisia. Luovutus oli puutteellinen, käskin Makin korjata ja sen jälkeen se oli hyvä. Viimeisen kolmannen esineen Maila vei pienen nahan palasen Makin nähden. Tämä oli hyvä pisto ja Makki joutui oikeasti käyttää nenää että esine nousi. Reeneihin olin tyytyväinen. Jana oli Makille kolmas ja jo näin hyvä.

Pe Jälki+esineruutu

Tänään olimme sitten Katin ja koirien kanssa reenailemassa meille ihan vieraassa maastossa. Tein ensin Joselle pitkän jäljen. Kati teki tämän jälkeen toiseen paikkaan Makille jäljen. Jälki jäi todella lyhyeksi suunnitellusta, koska mettä yhtäkkiä vaan loppui :D Mutta reenit olivat sitäkin parempaa reeniä. Jana oli n. 40m pitkä ja jälki lähti aika lopusta sitä. Maasto oli välillä todella haastavaa. Keppejä sinne saatiin vain kaksi. Janalla Makki lähti tosi hyvin etenemään suoraan nenä maassa. Jäljen kohdalla meinas lähteä takajäljelle, mutta tarkistettuaan sitä pari metriä se korjas ite ja lähti oikeaan suuntaan. :) Itse jäljen Makki ajoi jopa paremmin kuin eilen, todella hienosti. Kepit se ilmaisi nyt nopeasti ja aika suoraan. :) Tokalla kepillä sitten leikittiin oikein urakallla. Meidän pitää nyt reenata paljon tällaisia lyhyitä jälkiä ja paneutua tuohon janaan.

Ruutu mentiin tekemään toisaalle. Vihdoinkin kun löysimme edes siedettävän kohdan, nii senki poikki piti mennä pieni mutalillu oja. Ei voi mitää, me tallottiin 50m pitkä ruutu joka oli n 10 m leveä. Katin koirat kävi ensin ettimässä esineet. Sain juosta miljoona kertaa crokseilla viemää esineitä :D Pikku Torakin toi todella hienosti esineet. Makki pääsi taas vimppana juoksentelemaan. Tänään ruutu ei mennyt ihan niin kuin olin toivonut. Makki huiteli siellä täällä, lähinnä leveys suunnalla. Sitten komensin sen uudestaan alkuun ja se alko menee vähä paremmin. Esineet siis oli takarajalla. Ekana se toi Katin lompakon. Luovutus oli parempi tänään. Seuraavaksi löytyi Katin upea korkokenkä :D Viimeisenä päätettiin, että Makki saa kattoo kun Kati vie vimpan esineen. Saatiin vihdoinkin suora takareunalle eteneminen. Sieltä löytyi nopeeta heijastin. :)Kuvia Kati otti muutaman, sitten kun niitä saan niin lisään tänne.

Tein parit toko ilmot tänää. Makki ja Rolle padasjoelle 14.6. jos mahdutaan. Makki menis avoimeen luokkaan. Toivottavasti mahdutaan. Kokeilin eilen illalla kaukot ja ne on kunnossa. Katotaan jos illalla jaksais mennä kokeileen luoksetulon pysäytystä ja noutoa. :)