Lauantaina 22.5. Olimme Nokialla toko kisoissa.  Tuomarina Ilkka Stén.

Paikallamakuu: 10

Seuraaminen: 8½

Liikkeestä maahanmeno: 9½

Luoksetulo: 6

Liikkeestä seisominen: 10

Noutaminen: 8

Kaukokäskyt: 8

Hyppy: 8

Kokonaisvaikutus:10

Yht. 170pistettä, 1-tulos ja 4.sijoitus.

Tää oli aivan mahtava koe. Ensinnäkin otin todella suuren riskin ilmoittaa Rolle sen ekaan kokeeseen jossa mies tuomari.. Vielä enemmän minua järkytti se, että liikkurinakin oli mies. Aluksi tavoitteena oli päästä kehään luoksepäästävyydestä läpi. No Rolle yllätti mut ja antoi tuomarin kosketella. Varautunut se tietenkin oli, mutta hyväksyi kuitenkin koskettamisen. Paikallamakuu oli aivan täydellinen. Rolle ei ennakoinut maahanmenoa eikä sivulle nousua. Oli rauhallisena ollut koko paikallaolon, vaikka yksi koira todella äänekkäästi vinkui ja ulisi siellä. :) Ei ole mennyt hukkaan suuri työ tässä!

Kentälle mentäessä yksilöliikkeisiin jännitin ihan hirveesti, koska en saanut Rollea oikeeseen vireeseen.. Se oli todella laiskan oloinen eikä se ottanut kontaktia. No siinä jo ajattelin ettei tästä tule mitään. Kun pääsimme kehään ja pyysin Rollen sivulle niin yhtäkkiä se nosti päänsä ja katsoi minuun. Kun sanoin valmis, niin koira alkoi jo tärisemään innosta!! No seuruu oli parasta Rollea! Se piti melkein koko ajan kontaktia, istumiset olivat vähän hitaampia joista meni pisteitä! Tässä tapahtunut suuri harppaus mitä vertaa edellisiin kokeisiin.. joista paras taisi olla sen 6½ ja ne oli kamalia.

Liikkeestä maahanmeno oli lähes täydellinen, Rolle ennakoitti sivulle nousua. Maahanmeno oli nopea, ei siis enää hiipivä ;) 

Luoksetulo, no se oli lähes läpijuoksu.. Vaikka kuinka sitä treenattiin niin Rolle oli ihan sika kierroksilla joten se pysähtyminen tuli vasta muutamaa metriä ennen minua.. Käskyn kuultuaan selvästi hidasti vauhtia kyllä. No tätä täytyy treenata vielä :) Muuten oli hyvä luoksetulo, suora eteentulo ja nopea sivulletulo.

Liikeestä seisominen oli täydellinen. Kun liikkuri lähestyi kapulan kanssa minua ajattelin ettei Rolle tule pysymään sivulla kun heitän kapulan, se oli NIIN täpinöissään. Pientä piippausta oli ja tärinää! Annoin kunnon istu käskyn ennen kuin aloitimme liikkeen. Rolle kuitenkin pysyi hienosti sivulle ja tuijjotti minua. Etujalat tamppas kuitenki kärsimättöminä maata. Luvan saatuaan se lähti lujaa kohti kapulaa, otti suuhunsa ja juoksi takasin.. Mutta se luovutus :D :D Kaunis joidenkin mielestä ehkä.. Rolle oli minun edessäni suorassa SEISTEN! No loppu meni taas täysellisesti :D Miksei tollanen muka kelpais luovutusasennoksi, hieno oli :D

Kaukoja jännitin myös liikkurin takia, mutta näköjään turhaa.. Kun annoin käskyn maahan ja jätin koiran niin sillä välin Rollella nousi kyynärpäät hiukan maasta. Oli todella innoissaan eikä malttanut pysyä maassa. Eli siis siitä "maasta" istumaan nousu ei ollut hyväksyttävä, koska se jo melki istui. Muut vaihdot olivat täydellisiä.

Hyppy oli hyvin mielenkiintoinen... Rolle taas täpinöissään ja lähti käskyn saatuaan lujaa kohti estettä loikkas suuren hypyn. Oli todella todella vinossa.. Eli sillä oli suora näköyhteys minuun. Istuminen oli hieman hidas. No luvan saatuamme käskin Rollea hyppäämään.. Otin siis riskin ja toivoin et se tulee suoraan luokse.. Koska jos oisin sanonut tule niin ois tullut suoraan.. No Rolle hyppäs esteen ja tuli suoraan sivulle :D Hieman toki vinoon! Uskomaton elikko..

Yllättää mua kokoajan. Työskentely oli hyvää joten saatiin kokonaisvaikutukseksi 10.

Lopuksi kun tuomarilla oli tauko se tuli rapsutteleen Rollea. Nyt Rolle ei pelännyt sitä yhtään.. Käänsi jopa selän sille ja kerjäs rapsutuksia. :) Mahtava Rolle.

Kaikki kuvat ottanut Jutta Sipiläinen!