Paten kanssa käytii hakee eh Tuusniemeltä! Reissu oli kyllä mahtava..tässä pieni reissupäiväkirja!
Lähdettiin Jutan ja Pinkin kanssa kolmenkulman abc:lta aamulla viideltä matkaan. Ajokeli oli hyvä ja kaahatessa matka meni oikein lupsakasti! Pinkki ja Pate saivat leikkiä pysähdyksillä! Paikalla oltiin kymmenen aikoihin. Ajoissa siis olimme! Tapasimme Jutan kasvatteja eli viime kesän colliepentuja joissa olin synnytyksessä apuna :) Oli avoimia pentukoiria! Saimme kutsun toisen kasvatin kotiin Varkauteen näyttelyn jälkeen! Paten kehä oli ensin puolenpäivän aikaan. Ilmoitettuja enkkuja oli 2, mutta toinen ei saapunut paikalle. Ja en yhtään ihmettele :D Noh, tulipas kokeiltua toikin tuomari vaikka etukäteen tasan ties mitä mieltä on rodusta. Tässä arvostelu.

Kookas. Mittasuhteiltaan neliö. Hyvä luustoinen uros, oikea piirteinen pää. Hyvä asentoiset pitkät korvat, hyvä ylälinja ja häntä, runko voisi olla syvempi. Niukasti kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä Tan-väritys. Kovin niukka karvapeite vatsassa,takaraajojen sisä ja ulkopinnalla+kainaloissa. Hieman löysät etuliikkeet.

Tuomarina siis Marjatta Pylvänäinen-Suorsa.

Joo no vaikka etukäteen tähän jo valmistauduin että tulee t-eh niin silti jäi vähä kaiveleen lähinnä tuo tuomarin happamuus. Ei ilmaissut selkeästi mitä tahtoo meidän tekevän ja jos kysyy uudestaan niin tuli lähinnä silmien pyörittelyä. Koiraa kohteli pöydässä kuin jotain esinettä jota voi nostella takakintuista ja etujaloista ilmaan ja pudottaa takas. Ei kysyny ikää eikä paljon muutenkaa näyttäny kiinnostusta arvosteluun.

Noh tietää, ettei häntä voi miellyttää tällä rodulla koska Paten tyttökaverin Nirpun kehui kookkaaksi (Niin pieni, että pääsee Paten ali käveleen) ja patea kehui kaljuksi ja taitaapi tuo mies olla yks suomen karvasimmista enkuista :D Eli ei varmaan ole niin pientä ja karvallista että kelpaa. Paten käytökseen olen kyllä tyytyväinen. Pate oli hieman vaisu ja väsynyt koko reissun.

Pinkin kehä olikin reilusti myöhässä ja tuli siinä samalla kytättyä belggari kehiä. Pinkki sai erin mutta ei sa:ta. Lähdimme siispä ajeleen kohti varkautta! Siellä oli mahtavan upea omakotitalo! Myöskin pari vanhempaa collikkaa, ja junnu collie sekä aivan valloittava bortsu <3 Nyt tasan tiedän mistä otan bortsun jos sellainen joskus on pakko hankkia ;) Meitä hemmoteltiin Jutan kanssa niin, että meni kyllä aivan pipariks sen päivän ruokavaliot :P

Pääsimme ajeleen kotia kohti muutamaa tuntia myöhemmin ja kotona taidettiin olla kahdeksan hujakoilla. Lähdimme miehen kanssa sitten Orivedelle Haloo Helsingin keikalle :) Kiitos aivan mahtavasta päivästä Jutalle!

Sitten niitä ikävämpiä uutisia. Meidän koirat on ilmeisesti sairastanut kennelyskän hyvin lievänä, koska Makille pamahti yhtäkkiä jälkitautina keuhkokuume. Keskiviikko iltana 29.2. Makki oli vaisu ja mittasin kuumeen (39,9). Ajattelin että vien lääkäriin seuraavana päivänä. No torstai aamuna kuume oli noussut 40 ja Makki jätti ruuan syömättä ja ulos ei mielellään lähtenyt. Nukkui vaan eteisen lattialla surku ilme päällä. Ei muu auttanut kuin ottaa likka töihin mukaan. Hain työt ja vein Makin mummun luo. Hoidin hommat pikapikaa ja aloin soitteleen ell. 45min meni että sain vihdoin ja viimein edes jonku ajan. Pääsimme nokian kunnan ellille. Makilla kuume noussut 40,7 ja tulehdusarvot oli lähes 20 000!! No, Makki sai piikkinä antibiootin ja kipulääkkeen.. Mummulle koira takas ja hoidin työt. Päivän päätteeksi hain koiran kotiin ja se alkoi iltaa kohden piristyä. Kaikki meni hyvin kunnes pe iltana rupes oleeen väsynyt. Mittasin kuumeen ja oli 39,5. Taas nousussa siis. Puhelimen päähän sain sitten mun luottoystäväni näissä asioissa eli Jutan ;) Jutalla just päivystys tuhatjalassa ja se mulle buukkas et tuun aamusta heti. Aamulla mentiin ja Makista otettii uudet verikokeet, mitattiin kuume, keuhkokuvat jne.. Sai taas piikkinä antibiootin ja kipulääkkeen. Määrättiin toinen antibiootti alkuperäsen rinnalle. Heti taas rupesi mummokoirasta löytyyn normaali virta.. Antibiootteja yritti räkiä minkä kerkes, mutta morttelilla ne muruks ruuan joukkoon ni kelpas! Mun koirat oli liikunta kiellos yhteensä reilu kuukauden! (Pidin jo ennen makin sairastelua koiria minimi liikunnalla ja ei käyty muitten koirien luona juuri tuon kennelyskän takia). Viime viikolla käytiin jo pitkiä remmilenkkejä useasti ja tämä viikko koirat on juossu vapaana ja NAUTTINUT :D

Agilitykisat tän kuun alussa jäi tietenkin väliin sairastelun takia.

Olimme miehen ja Paten kanssa Kajaanissa to-su ja mummu oli koiranlikkana meillä paimenien kanssa :) Mummu hoitanut hyvin mun rakkaitani <3 Ne on saanut pitkiä lenkkejä ja rakkautta. Pate pääsi lumikenkä vaellukselle kaksi kertaa ja sai nauttia huomiosta! :) Meillä oli oikein mukava reissu!

Ilmoitin Makin huhtikuun jälkiseminaariin. Katseltu myös jälkikokeita Katrin kanssa. Tarkoitus olis päästä toukokuussa jo kokeeseen! Myöskin harkinassa Makille ryhmänäyttely :D Siitä tuleekin hubaa jos viedään Katrin kanssa meidän kukkaset näytille jotka ei kyllä yhtään osaa esiintyä ;)

Teea on tukevasti paksuna! :D Pentuja odotettavissa n viikon päästä :) Nirppukin kuulemma on äksyilly ja ruoka maistunut joten toivottavasti sielläkin ollaan pieniin päin ;)