Kauhee kiirusta on kämpän myynnin kans ettei kerkeä päivitellä ;)

Parisen viikkoa sitten huomasin ilmoituksen, että Tavesin bh-kokeessa olisi tilaa parin viikon päästä. Ilmoitinpa sitten Rollen sinne. Tällä kertaa Rolle ei loukannut itseään ;) Kävin kerran Tavesin kentällä Elina Nopparin kanssa treenaamassa. Otin paikallamakuuta häiriönalla ja sitten henkilöryhmää. Muuten leikittiinkin paljon :) Näin myös Elinan pienen malin josta oli kasvanut sitten viime näkevän todella upea ja osaava koira.

Eilen sitten oli tuo koe. Jännitin ihan sikana ja mieli olis tehnytki perua. Vieras kenttä, ei tuttuja ihmisiä (paitsi Elina) ja kaiken lisäks koira joka osaa hommansa, mutta tekee ne silloin kun jaksaa huvittaa :D No puhelin langat lauloi koko aamun. Katri piti minut järjissään ja opasti jatkuvasti. soiteltiin tai tekstattiin koko koe läpi tunnistusmerkinnän tsekkauksesta alkaen ;) Ja muuten Rolle oli oikein reipas tatuoinnin tarkastuksessa :) Oikeastaan olen tyytyväinen ettei sillä ole suomessa toimivaa mikrosirua. Se sais varmaan paskahalvauksen jos sitä lähdettäis sohimaan lukulaitteella. Korvan se antaa tsekata kun minä sen kaivan esiin ja vilautan tuomarille :)

Arvonnassa sain numeron 3. Olimme Rollen kans toinen pari ja eka koirakko joka suoritti liikkeet. Olisin kyl toivonut ekanan paikallamakuuta,mutta turhaan jännitin sitä, että eka suoritettiin liikkeet. Elinan kans tehtiin niin, että leikitin pallolla Rollea ja sit selän takaa annoin pallon pois. Rollella kiehui koko ajan ku luuli sen pallon olevan mulla. Eli siis kovaa piipitystä oli tiedossa.

Seuraaminen hihnassa. Alkuun Rolle ei meinannut lähteä mukaan. Mutta pääsi kuitenki juoneen mukaan. Kohtuu kivaa seuraamista. Täyskäännökset hirveitä (no eipä niitä oltu harjoiteltukaan vasemmalle montaa kertaa). Paikan Rolle piti hyvin koko seuraamisen, mutta katse tippui välillä pois. Tuomari sanoikin, että ois voinut olla tarkkaavaisempi minua kohtaan. Henkilöryhmä oli minulle suurin yllätys. Rolle nostatti itseään niin, että katsekontakti pysyi koko ajan ja ei vilkaissutkaan ihmisiin vaikka vähä turhanki lähteltä niitä menin. Johtui varmaan viimeisestä treenistä jossa aloin heti leikkiin pallolla ku päästään henkilöryhmään, kiitos vaan Elina vinkistä :) Saatiin arvosanaksi erittäin hyvä.

Henkilöryhmässä:

Seuraaminen vapaana. Nyt Rolle oli minusta paljon paremmin mukana heti alusta. Muuten oli aika samanlaista. Itse tykkäsin tässä vaan Rollen tekemisen halusta, joka oli siis paljon halukkaampaa. Tästäkin erittäin hyvä.

Liikkeestä istuminen. Tässä vaiheessa Rolle hieman oli rauhaton, kun ei palloa ruvennut kuulumaan ;) Valmisteleva osuus kunnossa. Käskyn saatuaan istahtaaaammelkein :D Videolta huomaa miten paino rupee siirtymään kohti etupäätä mitä kauemmaksi menen. Se oli just sen näköinen kuin on agilitykentällä ekan riman takana odottamassa vuoroaan singahtaa.. Lopuksi siis persekin jo nousi. Heti kun käännyin Rolle lähti suorittaan luoksetuloa :D En sitten tiedä mistä tämä kaikki johtui.. Ehkä siitä, että tokossa kaikki luoksetulot on istumisesta?? Vai sitten sellasesta, että kun Rolle jo aavisti tehneensä väärin noustessaan seisomaan niin lähti taas mun luokseni rauhoittamaan mua.. Tämähän tapa sillä on toimia koetilanteissa jos itse hermostun tai se tekee helpon liikkeen väärin.. Tullessaan mun luo se alkoi heti meinaa lussuttaan ja nuolemaan käsiä. :) No tästä saatiin puutteellinen

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. Valmisteleva osuus kunnossa, käskyn saatuaan meni minusta nopeasti maahan ja pysyi siinä ;) Käskyn saatuaan tuli nopeasti ja lujaa eteen.. Hmm yllättää että tuli oikeesti suorassa ja tiiviisti eteen. Ei ole pitkään aikaan noin lähelle tullut. Sivulle meni hienosti loikaten samalla puolinaamaa suuhunsa :D Tästä saatiin erinomainen. Pikkasenko rintarottingilla, ku saatiin joku menee täydellisesti ;) 

Paikallamakuuseen viedessä koiraa se vinkui jo ihan vähäsen joten hetken kävi jo se mielessä, että entäs jos se juoksee taas mun luokseni?? No näin ei onneksi käynyt vaan oli siellä koko ajan hienosti :) Erinomainen.

Tottis oli siis hyväksytty :)

Kaupunki osuus olikin aika simppeli vaikken tajunnutkaa mitä piti tehdä :D Menin vaan sinne minne käskettiin.. Ihmisryhmän keskellä Rolle istumaan. Ei välittänyt kenestäkään. Käytiin auton luona kysymässä tietä, Rolle istui siihenki.  Pyärästä ei välittänyt. Eikä kaupan edessä olevasta koirasta. Rolle puuhun kiinni ja itse lähin pankkiautomaatille. Sillä välin Rollen ohitti koira. Rolle pysyi hienosti istumassa samassa paikassa johon sen jätin. Nousi sitten heiluttaan häntää kun palasin :) Läpi meni heittämällä. Kuulemma varma koira tilanteessa kuin tilanteessa :)

Tässä kuunnellaan tuomiota vakavana ;)

Todella kiva päivä, kaikki osallistujat pääsivät läpi :) videolinkki on nyt sitten tässä;

http://www.youtube.com/watch?v=4qpkpLccRjE