Sisähalliin siirryttiin treenaamaan tämän kuun alusta. Olen käynyt siellä lähes joka päivä, keskimäärin 5 kertaa viikossa.

Rollen kanssa olen ottanut oikeastaan vain toko juttuja. Välillä on saanut tulla höntsään kepeille tai putkelle. Toko on kyl Rollen kanssa niin hauskaa. Se on innostunut asiasta ja yrittää 100 lasissa kaiken, tosin sen yrittämiset ampuu aikalailla yli useinmiten :D Seuruuta olen sen kans ottanut paljon. Palkkaa kainaloon tai huppuun. Täyskäännöksiä olen yrittänyt hinkata. Hyvä vire koiralla koko ajan. Huomasin jo bhssa miten kauan sillä on kestävyyttä tuossa seuruussa ilman palkkaa, se suorastaan herätti minut ettei Rolle ole enää mikää pentukoira :D Tosin, otan sen kans silti vaihtelevan pituisia pätkiä. Usein palkkaan sen jo perusasennosta ja seuruuseen lähdöstä toisinaan otan koko kaavion ilman palkkaa. Tosin paljon harvemmin pitkiä seuruu pätkiä. Kaukoja ollaan nyt treenattu niin että seiso toiminta tulee mukaan.. Rolleltahan puuttuu enää1 avoimen ykkötulos joten ajattelin että pitää alkaa jo paneutumaan voittajaluokan liikkeisiin paremmin.  Kaukot seiso-maahan-seiso on kunnossa. Ei liiku mihinkään. Mutta nyt meinaa mennä sekasin maasta istumaan nousu, kun Rolle meinaa ennakoida seisomaan nousua. Istu-seiso-istu kunnossa. Ruutu on meillä aikas varmalla pohjalla ollut jo pitkään. Nyt sitten sekotin pakkaa alottamalla merkin opettelun. Siitähän Rolle sit tykkääkin. Alkuun sekoili oikein kunnolla, mutta nyt pikku hiljaa alkaa jo kiertämään tötsää ja jä käskystä seisomaan. Tätä otan iha vaihtelun vuoksi, todennäköisesti koskaan evl luokkaan päästä :D Noudon vaihdoin hyppynoutoon ja se on Rollemaisesti kunnossa.. Eli ei kauheen kaunis ja puhdas, mutta hyväksyn tuon Rollelta. Se hyppää ja lähtee noutaan upeasti, mutta kun pitää tarttua kapulaan voi leikitellä. Hyppää automaattisesti takas hypyn ja tuo luovutusasentoon, joka on edelleen väljä. Sitä yritän tiivistää. Metallinouto alkaa oleen hyvässä jamassa. Alkuun Rolle inhos koko metallikapulaa, nyt ollaan otettu melki päivittäin parin minuutin sessioita sen kans ja kappas hyppymetallinouto samanlainen kuin tavallisen kapulan kanssa :) Edistytty siis ollaan. Tunnaria ei sit olla otettu yhtään! Siis se tulee oleen vaikein juttu. Rolle rakastaa niitä pieniä puutikkuja.. Se palottelee ne tulitikuiks ja heittelee.. Juu, täytyy lainata kaverilta opus tuon opetteluun.. Kyllä ollaan piiloteltu nurmikkoon tai muuhun, mutta kun se sen löytää niin alkaa pureskeleen aivan järkyttävästi. Se pikku tikku kestä tuon leukoja montaa sekuntia.. Täytyy nyt vaan treenata sen kapulan pitoa ja kieltää pureskelu. Paikalla olo on ihan ok.

Makin kanssa ollaan paneuduttu agilityyn lähes kokonaan :D Puruissa ei montaa kertaa olla päästy käymään tässä kuussa, mun uuden työni takia joka on kolmivuoroa. Hallilla tosin käydään usein. Makki on oppinut kepit aivan hirveen hyvin. Voin jo lähettää sen kauempaa kepeille ja se menee ne upeasti. Ei ole enää helpompaa ja vaikeampaa puolta vaan molemmat sujuu :) Kontakteilla edelleen pysähtyillään namilla. Namin ottoon ota käsky ja sillä käskyllä siellä pysytään niin kauan et annan luvan jatkaa.. Ja jos meinaa lähteä niin palautan sen sinne. Otetiin sunnuntaina saksalaisia ja siis voi huh huh. Itse olin ihan pyörryksissä, mutta kun vihdoin mulle se rautalangasta väännettiin niin tajusin sen ohjaamisen ja kappas Makki sen osas. Se on niin sulavaliikkeinen ja ketterä että ai ai ai..  ainakin Rolleen verrattuna ;) Keinu on hyvässä jamassa. Sinnekin voin jo lähettää kauempaa ja se pysähtyy kun huudan. Pituus on varmaan ainoa mitä ollaan otettu todella vähän. Se pitää saada kuntoon ennen kisoja ;) Rengas on myös makille vaikea. Pidän yhtä rimaa toisessa reunassa niin tajuaa hypätä renkaan läpi. Kohta vois jo yrittää ilman sitä rimaa..

Ollaan käyty yhteislenkeillä koirien kanssa. Kaverilla on pieni enkun pentu ja Makki pääsi siihen tutustumaan. Makki on niin lutunen noitten pikku pentujen kanssa. Hyväksyi aivan heti ja pentu sai hyppiä Makkia vasten. Lenkillä käytiin meidän tulevan kodin maastoissa pellolla. Siellä oli viisi koiraa vapaana ja kaikki sulassa sovussa. Olen niin pirun ylpeä Makista (ja tietenkin itsestäni ;) ) että se hyväksyy toisia koiria. Narttujen kans ei voi tietenkään päästää vapaaks, mut nekin se hyväksyy remmilenkillä. Uroksista ei välitä mikäli ei sille urputa ja on omistajansa hallinnassa. Mielestäni aika hyvin verraten alkutilanteeseen jossa Makki ei vain osannut olla toisten koirien kanssa. Siltä puuttui täysin sosiaalinentaito olla koirien kanssa. Ei osannut leikkiä, eikä ymmärtänyt vieraita koiria. :)

Tammikuussa nyt meillä on sitten muutto ja vihdoinkin laumani pääsee omakotitaloon :)