Päivittelen taas pitkästä aikaa..

Unski: Unskin kanssa ollaan reenattu agiliitoa kovasti ja reenit on mennyt viimeaikoina nappiin. Tänään Unski kastroitiin. Leikkaus meni hyvin. Vieläkin on poika hieman tokkurassa. Herääminen on todella hidasta Unskilla kuin näillä muilla koirilla. Eläinlääkäri kehui sydänääniä vahvoiksi ja muutenkin Unski sai kehuja hienosta käyttäytymisestään. Seisoa pöydällä kuin vanha kehäkettu ja otti piikin peppuun hienosta.. Eli ei välittänyt siitäkään. <3  Unski on aina ollut kova tyttöjen perään, josko nyt hieman helpottais. Unski astuu vaikka polkupyörää jos lähiseudulla on juoksevanarttu. Makin juoksujen jälkeen sille tuntui vähä jäävän tuo päälle. Viime eläinlääkärireissulla myös eturauhanen oli hieman suurentunut. Joten toivotaan, että tämä oli vain ja ainoastaan hyvä ratkaisu. Uskoisin että Unskin olo helpottuu huomattavasti. Nyt on pari viikkoa taukoa reeneistä ja kisoista tietysti kuukausi. :)

Makki: Makin selkä on jo parantunut (kop, kop). Ei ainakaa ole oireillut viikkoon. Ollaan käyty muutamana päivänä jäällä juoksemassa, eikä oo yhtään valitellut selkäänsä vaikka on juossut Rollen ja Ansan kanssa hulluina. Mangeettihoidoista oli jotain apua ;) Reenailtu ollaan ahkerasti. Liikkeestä seisomista tosin ei olla harjoiteltu pitkään aikaa juuri tuon selän takia. Nyt parilla viime kerralla otettiin ja alkaa jo reagoimaan käskyyn kun heitän pallon. Ollaan käyty Tainan kanssa reenaamassa kangasalalla kentällä häiriöreeniä. Hienosti menee.. Makki ei välitä kyllä kenestäkään,kun töitä tehdään. Vapaana toi likka mulla on nyt ollu jo pitkän aikaa.. Remmi on ollut mukana lenkeillä vain varmuudenvuoksi... Huomenna mennään pitkästä aikaa kokeileen miten selkä kestää purureenit. Annan aamulla mangeettihoitoa vielä varmuuden vuoksi.  Maalis-huhtikuussa olisi suunnitteilla sterkata Makki. Katsotaan mitä kukkaro sanoo et kumpi leikataan eka. :)

Rolle: Rollen kanssa ollaan reenattu nyt viimeaikoina kunnolla tottista. Jätkä on todella alkanu heräämään siihen. Missäköhän lie ne aivot taas lomaillu?! Nyt jokatapauksessa sillä ne taas on.. Seuruut on ollut jo tosi hienoja, välillä yrittää edistää, mut siihenki riittää useimmiten pieni äänimerkki.. Paikalla makuuta olen myös tehokkaasti alkanu reenaamaan. Yksin ilman häiriötä ollaan otettu paljon. Tainan kanssa otettiin viime viikolla niin et jätin Rollen paikalle ja menin n. viiden metrin päähän. Taina otti Kössin kanssa eteen lähetyksiä, ruutuja ja luoksetuloja vieressä. Taisi se heitellä myös leluja Kössille. Rolle oli hienosti paikalla vaikka mieli ois tehny lähtee Kössin kanssa leikkimään. Mulla oli Rollen lempparilelu kädessä ja heitin sen aina eripitusten harjoitusten päätteeksi sen taakse ja sit leikittiin hetki.. Nämä onnistu hienosti.. Keskiviikkona olin toisen Tainan kanssa reenaamassa ja Rolle näki pitkästä aikaa vanhaa kaveriaan Elsaa.. Otettiin tottista koirien kanssa ja sovittiin et lopuksi tehdään paikalla makuu harjoite ja sit lopuksi vasta koirat pääsevät leikkimään. Aluksi otettiin reilulla välimatkalla, koska tiesin tämän olevan Rollelle tosi vaikeaa.. Mutta tämän harjoituksen Rolle läpäs hienosti. Odotti vain lempparileluaan.. Harjotoitus oli aika lyhyt, mutta onnistunut! Seuraavaksi otettiin pienemmällä välimatkalla, ehkä n. 3-4m?  Se oli selvästi vaikeampi ja huomasin Rollen hinkuavan Elsan luokse. Mutta taas Rolle pysy hienost, kun välillä aina vilauttelin lelua ja sain sen huomion itseeni. Palkaks heitin taas koiran taakse lelun. Tämän jälkeen koirat pääsi viereiselle kentälle juokseen vapaaks. Otettiin  n vartin päästä uusi harjoite, kun koirat oli selvästi väsyneitä. Nappiin meni taas!! Josko me näillä harjoitteilla saatais tämä joskus kuntoon!!

 

Keväällä ajattelin uskaltautua Rollen kanssa möllitoko kisoihin. Jos paikallamakuu ei ole kunnossa niin otetaan nollat sit, mut mennään muihin osiin.. Tai jos Rolle ei oo kunnossa vielä niin meen Makin kanssa kokeileen TOKOa.. vaikkei osaakaan liikkeestä seisomista vielä :) Muut on kunnossa..

 

Tällästa tällä kertaa.. Remonttia teen aamut ja päivät, iltaisin reenaamme.. Nyt alkaa oleen patterit loppu. Huomenna aamulla tosiaan purureeneihin. Iltapäivällä pitäis mennä tottisteleen molempien kanssa.. Katsotaan..