Oltiin sunnuntaina taas tekemässä jälkeä Tainan kanssa. Lähdetiin koirien kanssa Pälkäneelle Tainan luo aamupäivällä.

Lähdimme käveleen Rollen ja Rapen kanssa lähi pellolle. Matkalla koirat sai juosta vapaana. Teimme pellolle jäljet Makkia ja Kössiä varten. Tehtiin reilun pituset jäljet. Minun jäljellä oli viisi kulmaa ja viisi keppiä. Sen jälkeen lähdimme takasin Tainalle ja pojat sai riehua vapaana sen aikaa.

Vaihdoimme koiria ja lähdimme peltoa kohti, matkalla oli hyvää mettä maastoa. Teimme esineruudun sinne. Koirat sai odotella mettän reunalla ja kattella. Teimme pitkuilaisen mallisen ruudun. Taina piilotti meille ensin neljä esinettä. Makki näki kun Taina vei esineet. Makki lähti nopeasti etenemään ja nopeasti esineet löyty. Aluksi mulla oli namua jo valmiina odottelemassa palkkausta, mutta huomasin että Makki teki todella huolimattomasti tuonnin (räkäs esineen pois) joten jätin nakit taskuun. Sen jälkeen huomasin, että sitä häiritsi myös ne jo löydetyt lelut( mulla tapana viskata ne aina taakse, ei oo enää :)) Joten esineen luovutukseen en nyt ollut erityisen tyytyväinen. Kyllähän se toi ne sit kun vaadin tuomaan, mut aluksi oli aika sähellystä. Taina otti myös Kössin kanssa samalla lailla, eli mä vein esineet ja Kössi sai kattella kun vein ne. Kössillä menikin hienosti koko juttu :)

No jatkettiin matkaa peltoja kohti. Jäljet sai olla tunnin verran. Ajoin ensin Makin kanssa oman jäljen. Vein Makin parin metrin päähän janalle ja käskystä lähti etsimään jälkeä. Hienosti se nostikin sen, vaikka montaa kertaa tätä ei olla tehty. Jäljen Makki ajoi tasaisen varmasti. Kulmat oli upeat ja kaikki kepit se ilmaisi rauhallisesti ja varmasti. Kerran Makki eksyi jäljeltä. Huomasin tämän heti ja käskin etsimään jäljen. Se löytykin helposti. Muuten meni täydellisesti. Lopuksi leikimme taas patukalla ja likka oli tyytyväinen :D Mahtava tyttö, se osaa niin upeasti keskittyä tuohon hommaan. Taina ajoi Kössin kanssa seuraavaksi jäljen. Se meni myös hienosti, kössi nosti kaikki esineet kivasti.

Takas päin lähtiessä käytiin vielä kerran ruudulla. Halusin ottaa vielä kerran yhden pisto lähetyksen, niin että luovutus on täydellinen. Taina vei suoraan ruudun toiseen päähän esineen. Koira lähti kuin tykin suusta etsimään esinettä. Nyt mulla ei ollut kädessä mitään ja koira toi sen suoraan ja tiiviisti mulle!!! :) :) Jee! Tähän oli hyvä lopettaa. Molemmat oltiin varmasti tyytyväisiä. Kössille tehtiin sama homma.

Koira autoon ja tehtiin sitten Rollelle ja Rapelle pienet jäljet. Rollelle tein U-mallisen jäljen kolmella kulmalla ja kolmella kepillä. Valjaat nähtyään koira sekos oikeesti :) Intoa oli törkeesti ja aluksi vain rauhoiteltiin ennen jälkeä. Vaikka Rolle menikin koko jäljen kaasu pohjassa kepit nousi ihan kivasti. ottaen siis huomioon, että kepit on kuvioon vasta tullut. Kulmat meni hienosti, koska ne oli miinoitettu makkaralla :D Rolle tykkäs! Heittelin sille lelua palkaksi.

Kun koirat oli tyytyväisiä, me harjoiteltiin tottis osuutta ilman koiria. Vaikeeta on!! Ei meinaa mennä jakeluun ne jutut. Täytyy alkaa tätä reenaan aina kun muistaa ja jaksaa.. Jotta se olis niin takaraivossa, eikä tarvis jännittää niitä askelia kokeessa :)

Vitsi, oli kiva päivä!