Väsähdin täysin pentupuuhista joten on ollut hiljaiseloa kisa ja treeni rintamalla. Nyt on levätty ja uudella innolla on vähitellen lähtenyt käyntiin :)

Kesän aikana toki ollaan treenattu agilityä väh. 1xvko Makin ja Paten kanssa. Päälle tietysti toko/tottis treenit koko kolmikolle. Jälkiryhmään pääsimme kesällä ja onkin tullut n 1-2x vkossa ajettua jälkeä metsässä.

Päätin ilmoittaa Makin toko ja agility kisoihin ensiviikolle. Kappas, sit Makkinen aloitti juoksunsa torstaina ja päätin hätäpäissäni, että Pate menee Makin tilalle agilitykisoihin. :D Patella ikää silloin 18kk1pv ;) Ilmoitin kuitenkin Makin pmtoko kisoihin 10.9. ja 11.9. agilitykisoihin Makin ja Paten. Hyvin epäselvää :D 

Jälkikoe paikkoja olen yrittänyt kalastella koko kesän, mutta sellasta ei meille ole herunnut :/ Aina etusijalla järjestävä yhdistys ja koe täynnä ennen ku ilmo alkaa.. Paria kokeilen vielä, mutta jos ei tälle syksylle tule niin ensi keväänä täytyy lähteä sitten vaikka pidemmälle reissulle. Jälki on alkanut luistaa hyvin Makilla :) Harjoitellaan kovasti metsässä erilaisia uusia haasteita kuten kaatuneiden puiden ylitystä, ojia ja polkuja ym. Sekä harjoituksen kohteena on ollut jana. Periaatteessa koevalmis Makki on, riippuen päivästä ;) Mikäli mua ei jännitä niin tulos saatais varmasti ;)

Agilityssä Makki on harpannut pentuloman jälkeen huimasti, kepit se suorittaa jo itsenäisesti ja nopeasti. Nyt pitäis saada varmoiksi esteiksi rengas ja pituus (se että sen yli hypätään eikä juosta ;) ) Kisoihin olen valmis sen kanssa lähteen jo nolaan itteeni :D

Pate on myös edistynyt agilityssä paljon. Kepit eivät ole varmat ja joudun paljon auttaan käsillä vielä. Nyt on ollut kuluva viikko teho treeniä omassa pihassa :) Periaatteessa koira osaa muut esteet, mutta ohjaus kun on ontuvaa niin eipä ole odotuksia ensi viikon kisasta. :D Haemme tosin vasta kisakokemusta, koska itselläni on kulunut pari vuotta vikoista kisoista ja Paten kanssa ei olla koskaan oltu vieraassa paikassa agileeraamassa. Kisat on hallissa jossa muistaakseni keinonurmi pohja jolla Pate ei ikinä ole ollut :) Mutta menemme iloisella mielellä kokeilemaan ja hauskuuttaan muita ;)

Tokoa olen Paten kanssa harjoitellut ahkerasti viime viikot. Noutoa harjoitellaan nyt pakkonoutona. Kissanruokapurkki viereen ja ite menen istumaan maahan. Koira eteen ja kapula suuhun (aluks piti väkisin avata kita) ja sit kehua kun pitää.. Nyt harjoitus edennyt niin, että Pate ottaa kapulan suuhun ja pitää sitä paikallaan n 10sek ja käskystä irroittaa :) Pari kertaa olen kokeillut kävellä ja koira seuraa kapula suussa. Kohta edetään siihen, että pyydän sivulle ja siinä pidellää kapulaa :) Tämä on Patella hyvin mieluista, koska se rakastaa kissanruoka herkkua ylikaiken :D Seuraaminen on hyvällä mallilla. Ollaan harjoiteltu juoksua ja hidasta käyntiä ja hyvin pysyy kontakti ja paikka. Jättävistä harjoitellaan maahanmenoa ja nyt on käsiapua vähennetty reilusti. Menee nopeeta maahan ja pysyy siinä :) Seisomista en ole ottanut vielä seuraamisen yhteydessä. Luoksetulo on lähes täydellinen :) Odottaa rauhallisesti ja tulee LUJAAA suoraa vasemmalle puolelle mutta sivulle tulo ei aina ole ihan täysin suora :) Paikallamakuuta ollaan harjoiteltu aika lailla myös ja pysyy hyvin :)

Makin kanssa tottiksissa paneuduttu noutojen hinkkaamiseen ja liikkeestä seisomiseen. Haluan ne nopeammiksi ja sitä ne onkin ;) Tokon luoksetulon pysäytys on sillä tosi ihana :) Pysähtyy nopeasti käsimerkistä! Kaukot on hyvät, yleensä ekan istumiskäskyn joudun antamaan aika painokkaasti tai tätsykkä jää makoileen ;)  Nyt uskaltauduin tosiaan ilmoittaan kokeisiin ja toivon ettei vieraat koirat karkaa ja tuu Makin luokse hinkaa nenäänsä sen persiiseen tai pyytää leikkiin :D

Rollen kanssa olen myöskin treenaillut  ;) Ei ole unholaan jäänyt blondi poika. Kisoja en ole nyt katsonut sille, kun ottaa päähä sen kitinä :D Yks ykkönen sille pitäis jaksaa lähtee hakee jostai lepsulta tuomarilta joka ei puutu piipittämiseen :D Rolle nauttii kavereitten pentujen leikittämisestä, uimisesta ja pallon noudosta. Paukkuongelmat hieman pahentunut kesän aikana :( Rajuja ukkoskuuroja on sattunut kohdalle pari kertaa kesken lenkin ja siitä se saa hirveet hepslaagit.

Kuvia lisäilen kun kotikoneelle pääsen :) Ja kisakuulumiset kerron kun palaudun niistä ;)