Jäänyt tämä päivittely aivan tyystin :)

Loppu odotus meni hienosti Makilta. Makki liikkui normaalisti lenkeillä ihan viimeiseen viikkoon. Pihassa leikki välillä muitten koirien kanssa iha vikana päivänäkin :)

Makki painoi paksuimmillaan n 32kg. Eli normaali tilasta painoa kertyi melkein sen 10kg.

30.4. lämmöt sitten tippui alle 37. Lämmöt ei kuitenkaan lähtenyt nopeasti takasin nousuun vaan nousi hitaaaaaasti. Vappu yön sitten seurailin sitä ja Makki käyttäytyi  iha normaalisti, kuorsas vaan pentulaatikossa :D

Agilitykouluttajamme Jutta (klinikkaeläinhoitaja) tuli sitten 1.5. puolenpäivän aikaan mulle avuksi. Jutellessamme siinä niitä näitä Makilla alkoi poltot klo 13.35. Poltot olivat hyviä ja voimakkaita. klo 16.30 meni sikiövesi. Sitten odoteltiin ja mitään ei enää tapahtunut. Vähäisiä ponnisteluja oli ja ne voimistui aina kun käytimme kävelemässä. Jutta tunsi pennun synnytyskanavassa ja Makki yritti ponnistella sitä pihalle. Ei saanut millään. Pentu liikkui kyllä lähemmäksi, mutta siitä ei saanut otetta. Oli liian tiukassa kiinni. Soitimme sitten päivystävälle klo 18 ja ne käskivät tulemaan. Olimme Tuhatjalassa n klo 19. Kasvattaja toivoi ettei annettaisi oksitosiinipiikkiä ja tätä tiedostellessa se sopi hyvin lääkärille. Jutta laittoi odotellessa Makin tippaan ja sitten ultrattiin. Ultrassa näkyi 4 pentua+ synnytyskanavassa oleva kaveri jota jo epäiltiin kuolleeksi. Leikkaussali valmiiksi ja Makki untenmaille.

Oli muuten elämäni piinallisimmat ja pisimmät minuutit odotella. Hetken päästä alkoi kuulumaan aivan järjetön kiljuminen ja karjuminen :) Juttaa pyydettiin herättämään pentuja (joo huudettiin elvyttään ja mä meinasin pyörtyä!!). Vielä muutamia tuskallisia minuutteja ja Jutta ja toinen hoitaja kantoi mulle pienejä nyyttejä!!! Jutta kertoi, että kaikki oli elossa, myös se juuttunu pentu!! Niitä sitten heräteltiin siinä ja kaikki paitsi harmaa narttu ei meinannun virota. Jutta haki sille herätettä ja johan mies rupesi heräämään :) Kuivateltiin ja pidettii lämpimässä pentuja. Makki parsittiin ja tuotiin sitten pitkältä tuntuvan ajan kuluttua meille. Pennut laitettiin nisille ja hyvin alkoi kaikki imeä. Makki sitten heräili hiljakseen. Heti kun heräsi, alkoi hoitaan pentuja <3

Lääkäri kertoi, että oli todella suuria ja jänteviä pentuja. Kehui, ettei oo nähnyt montaa sektiolla syntynyttä pentuetta, joka olisi näin virkeä ja jäntevää :) Viimeinen pulska uroskin oli rääkyny heti, kun sen pää oli pilkistäny (makin sisällä). Ahneita pirulaisia oli!

Tässä vähän faktoja pennuista. Painot n painoja, kun liikkui aikas vilkkaasti ;)

Bicolor narttu, jolla pikkuinen valkoinen merkki tassussa (tulppa) 478g

Bicolor uros, jolla kannukset 510g

Harmaa narttu, jolla kannukset 532g

Harmaa uros, jolla toisessa jalassa kannukset ja valkoinen rintamerkki 537g

Harmaa uros, jolla kannukset 578g

Lääkäri kertoi, että pentujen koko oli suuri ja Makki ei vain olisi saanut niistä yhtäkään punnerrettua ulos. Ei mahtunut pieninkään. Lääkäri kertoi myös, että oksitosiini olisi voinut olla kohtalokas Makille :( Kohtu repesi juuri kun lääkäri siihen oli viiltoa tekemässä. Kaikki kuitenkin on nyt hyvin!!

Meillä on siis vappupentuja! Ekan yön nukuin laatikossa jotta Makki ei tokkurassa tallo pentuja. Voin sanoa, että selkä oli kipee!! Makki on erinomainen äiti. Hoitaa hyvin ja maitoa on riittänyt kaikille. Painot on nousseet hyvin kaikilla!

Pennut on iha törkeitä järkäleitä! Nartut on kokoajan tisseillä, urokset sentää muistaa välillä nukkua ;) Luonnetta tuntuu piisaavan. Rääkäsee oikein kuuluvasti, mikäli jokin ei ole hyvin. Taistelee tisseistä (tietysti samoista) Ja liikkuu uskomattoman vikkelästi joka paikkaan. :D

Tässä tämän aamun painot :)

Bicolor narttu 640g (alkupaino 478)

Bicolor uros 715g ( 510)

Harmaa narttu 675g (532)

Harmaa uros jolla yksi kannus n 651 (537) Rimpuili vähän.

Harmaa uros jolla kannukset 713g (578)

Pennuista tulee varmasti isompia kuin äiteensä :D

Makin lämpöjä olen myös seurannut ettei kuume nouse ja haavaa olen putsaillut laimennetulla betadineliuoksella. Siistiltä näyttää haava :)