Viime päivityksestä taas vierähtänyt tovi. Laiskistunut olen taas tällä saralla, mut on niin kuuma ollut ettei ole jaksanut ajatella mitään ylimääräistä :)

Olimme miehen kanssa neljän päivän lomalla viime viikolla ja Makki ja Rolle meni hoitolaan Parolaan. Mukavalta paikalta vaikutti. Hyvin oli kaikki mennyt, mutta molemmilla mahat sekasin ja Makilla alko järkky karvalähtö, joka tosin helpotti kun kotiin päästiin ja harjasin sen kahtena iltana läpi. Stressiä ilmeisesti, ei mikään ihme. Ei ole noi hoitolat ollenkaan minun koirien paikka. Hälinää, haukkumista, kuuma ja pienet tilat. No,no, no. Ens kerralla jos tarvii lähteä lomalle ni laitan ne maalle sukulaisille. Pate pentu olikin juuri tuolla maalla.

Treenattu ollaan kaikella saralla.

Makki; Puruissa ollaan käyty nyt helteillä vähemmän aktiivisesti, mutta nyt taas alan aktivoitumaan sillä saralla. Makin irroitukset ovat nopeempia, kun on ollut pientä taukoa ja on saanut päässä muhia opit. Olen myös ottanut piilon kiertoja tottiksen yhteydessä ja niistä on tulleet paljon paremmat ja nopeammat. Tarkoituksena olisi käydä vielä yksi koe syksyllä ja sitten siirrytään tästä lajista eläkkeelle hampaitten takia. Ne on jo niin kuluneet ettei enää raaski puretuttaa paljoa.

Muutama jälkikin ollaan tehty sitten viime päivittelyn. Olen vaikeuttanut huomattavasti jälkiä. Pari kertaa on vieras tallonu ja jälkeä ei enää tampata vaan kävellään ihan normaalisti. Alkuun olen tehnyt todella pitkää tyhjää suoraa. Ei lopu enää usko kesken Makilla. Kulmat vasemmalle on olleet hieman hankalampia joten niitä ollaan erityisesti treenattu. Keskittyy jo paremmin, kun on saanut paljon varmuutta. Heti kun menee epävarmaksi niin tarkkuus kärsii ja hukkaa jäljen. Esineillä olen tehnyt nyt niin, etten palkkaa aina ekaa tai tokaa esinettä. Kehun ja taputan kyllä, mutta herkkupurkki jää saamatta, jotta Makille jää mielikuva että kyllä se purkki tulee vaikka ei ekoilta saakkaan sitä. Pystyn ajaan jo pitkiä jälkiä sen kanssa ja harvemmin tarkistaa puoli koiran mittaa kauemmaksi jäljeltä. Sunnuntaina olemme menossa jälkikoulutukseen Hämeenlinnaan jossa kouluttajan Raine Holm. Toivottavasti opitaan uutta ja jäisi käteen siltä reissulta paljon :) Jäljestystä haluan kuitenkin jatkaa vielä Makin kanssa vaikka suojelut jäisikin jo pikku hiljaa taka-alalle. Joko sitten erikoisjäljelle tai metsään..

Haku on Makin lemppari juttu. Heti kun aletaan pukeen liiviä päälle on Makilla järkyttävä veto kohti mettää (Makki ei vedä oikeestaan koskaan hihnassa :D). Ollaan reenattu niin, että Makille jää mielikuva että ukkoja on mettässä enemmänkin.. Koputteluharjoituksia ja viuhkaa. Makki lähtee todella lujaa, kun saa käskyn ja etsii hyvällä ilma vainulla ukon ja jää jo todella hyvin syömään/leikkimään ukon kanssa. Ei ota minusta enää hirveetä häiriötä vaikka perässä kävelenkin. Ollaan haukutettu Makkia silloin tällöin etsintöjen jälkeen ja se on erittäin voimakasta ja halukasta haukkua. Hyvä hakukoira siitä tulee vielä :)

Agilityssä ollaan oltu laiskoja, minun työt estää reenailun totaalisesti, kun reenit on niin myöhään ja menen itse aikasin töihin. Silloin tällöin kun käydään  niin meillä on todella hauskaa :D Makki tykkää siitäkin todella paljon. Kepit menee jo todella hyvin kuten kontaktit. Talvella päästään sit taas halliin reenaan ja otan sinne kuukausikortin ja pääsen aina kun haluan reenaan sinne itsekseni. Halli on kävelymatkan päässä kotoani :)

Rolle; Mamin pieni maskotti. Ei olla tehty oikeestaan mitään sen viime kokeen jälkeen ;) Ilmoitin kuitenkin sen kokeeseen huomiseks :D Tuomarina Juha Kurtti. Toivottavasti Rolle ei pelkää sitä. Eilen käytiin kentällä ottaan tottista. Otin paikallamakuun bh tyylisesti. Häiriökoira teki luoksetuloja, noutoja ja leikki vieressä ja itse olin selkä koiraan päin. Meni aivan nappiin :) Otin luoksetulon pysäytyksiä monta, lähinnä heitin oikeesti pallon sille ja välillä mukamas heitin ja koira pysähty kuin seinään! :) Nouto on muuten hanskassa mutta aika väljä luovutus asento. Yletyn kuitenkin justiinsa siihen ;) Hyppy oli kunnossa. Otin pitkän seuruu kaavan ja Rolle oli aivan liekeissä :D Leikkittiin pitkät pätkät kentällä ja Rolle nautti. 

Mietin Rollen ilmoittamista bh kokeeseen tän kuun lopulle!! :) Jännää!

Ollaan käyty koluamassa mätsäreitä, että pentu on saanut harjoitusta. Ilmoitin yhteen mätsäriin myös Makin :) Makki voitti pari kilpailussa ja sitten isossa kehässä käsipäivää moro :D Hyvin meni mun rakkaani. Käyttäytyy todella kauniisti. Rollea en ole viitsinyt ilmoittaa, kun ei se tykkää siitä touhusta ollenkaa :)