Makki siis täytti eilen 28.päivä 5 vuotta! :) Makki sai maksalooraa ja viisi nakkia nakkasin siihe päälle. Kas, tyty oli erittäin tyytyväinen. Myöskin naudan potkaluut maistui molemmille :)

Lenkillä ei olla paljoo oltu, kun pakkasta on nii perkuleesti. Välillä kun on alle -15 ni ollaan oltu jäällä. Molemmat sesset nostelee yli kahdenkympin pakkasasteen jälkee kinttuja pienenki paikallaolon jälkeen. Reeneissä sit on purettu tuota mieletöntä ylitse pursuavaa energiaa :)

Makin kans oon reenaillu agilityn esteitä yksittäin ja kepeillä kokeilen kujakeppi juttua ja se tuntuu sopivan Makille hyvin. Ahneena koirana tietysti vetää tuhatta ja sataa kepit loppuun asti missä herkut odottaa. Putkeen olen pystynyt jo kauempaa lähettämään ja putki on tietysti u- mallinen :) Nyt reenaillaan näitä itekseen talvi ja keväällä jos alottais alkeiskurssin. Vielä ei oo erityisesti syttyny kyseiseen hommaan, mut aika näyttää tuleeko tuosta agility tykkiä mulle :)

Tottiksessa Makin kanssa otettu paljon liikkeestä/juoksusta seisomaan jäämistä ja välillä siitä luoksetuloa. Alkaa sujumaan ihan hyvin. :) Kokeiltiin myös 2kg noutokapulaa ja senki tuo hyvin. Paikalla makuuta ollaan otettu ihan muistin virkistykseksi pk voittaja luokan tapaan ja myös tokon avoinluokan tapaan. Ei mitää ongelmia kummassakaan. Noutoa pitää vahvistaa hirveesti, nyt muutaman kerran alkanu hidastella takas tulossa. Ihan kuin se odottaa joko palkkaa tai uutta käskyä.. tjs.. No on vielä onneksi aikaa.

Puruissa kokeenomaisia liikkeitä paljon. Piilot ja vartionti on nyt kunnossa. Irrotukset hieman hitaita. Niihin pitää alkaa nyt enemmän huomioimaan. Vietinvaihdot hyvällä mallilla. Makki taas saanut talven aikana mielettömästi itsevarmuutta ja sen näkee, kun kentälle menee että se tulee kuin euroopanomistaja paikalle :) Haukkua ollaa otettu paljon ja Makki on alkanut vartioinneissa enemmän oma-aloitteisesti ottamaan haukkumista. Hyvä juttu. Huomenna taas pureskelee haalarimiestä :)

Rollen kanssa keskitytty lähinnä tokoon ja yleiseen söpöstelyyn. Ne Rolle osaa tyhmän leikkimisen ohella :D Agilityssä ollaan tietysti käyty, mutta nyt taas itselleni tullut sellainen mieleen että lopetettaisko koko touhu sen kanssa. Kaikki ei voi olla kunnossa kun se ei hypi normaalisti enää! :( Ei sitten millään. Ollaan reenailtu hypyt matalina joten rasita sitä hirveesti. Harmi, kun siitä se nauttii täydestä sydämestään. Keväällä, kun oma rahatilanne parempi kuvautan sen kokonaan uudestaan ja katsotaan onko jossai vikaa.. (Makki siis kuvataan samalla, että tiedän missä mennään vaikka siis ei oireile mitenkää) Mutta luulen, että Rollen agilityt on nyt agilityilty lopullisesti. Tullaan varmasti reenaileen silloin tällöin ihan vaan hauskuuden takia, mutta ei enää kisat silmissä kiiluen. Enemmän jää siis aikaa tokoiluun. :)

No, toko sen puolestaan on tosiaan parantunu ihan mielettömästi. Rolle tekee hyvin ja innokkaasti töitä. Noutoon ja luoksetulon pysäytykseen ollaan perehdytty kunnolla, Niissä näkyykin jo tuloksia onneksi :) Paikalla olo häiriössä ja minä piilossa sujuu hyvin. Seuruuta ja seuruun paikkaa, sekä liikkeelle lähtöjä reenattu kunnolla. Tästä toi onneks tykkää. Leikkii jopa patukalla jo hyvin. Taina otti Rollesta kuvia, kun se nouti.. Laitan niitä tähän myös. Makin 5-v synttäri kuvat tulee myöhemmin, kun saan kuvat siirrettyä koneelle.

Kuvaajana oli Taina Tamminen joista iso kiitos vielä :)