Oltiin 14.8. toko kokeessa Rollen kanssa, Tuomarina Juha Kurtti.

Paha alku oli, sillä ukkosta oli luvattu ja alokasluokan jälkeen rupesi satamaan ja uhkaavan näköiset pilvet lähestyi. Juuri ennen paikallamakuuta jyrähti jo aikalailla. Rolle onneksi pystyi vielä keskittymään. Näin meni pisteet;

Paikallaolo 10 (Rolle ennakoi istumista, mutta tuomari ei sitä huomannut)

Seuraaminen 9½ (Olin tyytyväinen, pikkusen hidas viimeinen perusasento istuminen, Rolle oli minusta myös hieman hermostunut ukkosen vuoksi)

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8½ (Seuruuseen ei päässyt mukaan kunnolla ja ennakoi istumista)

Luoksetulo 6 (Lähestulkoon läpijuoksu)

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9½ (En muista mistä meni meni toi puolikas)

Noutaminen 8 (Muuten loistava, mutta väljä luovutusasento)

Kauko-ohjaus 9½ (Tais ennakoida ylösnousua??)

Estehyppy 7 ( Ukkonen jyrähti just sillä hetkellä, kun Rolle hyppäs ja sillä meni kokonaan ohitse istu käsky. Jäi kuunteleen sitä seisten, muuten ok)

Kokonaisvaikutus 10

Yht. 171,5p Ja LUOKKAVOITTO!! :) Todella tyytyväinen olin. Rolle ei ollut parhaimmillaan, koska pelkää aivan kuollakseen ukkosta. Onnellinen olen huomatessani, että jotain olen oikein tehnyt että se luotti minuun vaikka kaukana jyrähteli vähän väliä. Ei joutunut suurempiin paniikkeihin vaikka kaksi kertaa jyrähti oikein kunnolla kesken liikkeitten. Erityisesti paikallaolosta! Siinä Rolle joutui ihan yksin selviytymään vaikeasta tilanteesta :)

Sunnuntaina 15.8. olin jälkikoulutuksessa Hämeenlinnassa. Kouluttajana oli Raine Holm. Olin erittäin tyytyväinen päivään. Paljon tuli uutta ja hienoja vinkkejä jatkaa eteenpäin. Makilla oli juuri niitä ongelmia joita sillä on kokeissa ollut ja niihin saimme ohjeiksi serpentiiniä ja enemmän ruokaa. Myöskin se, että jos Makki siirtyy jäljeltä pois niin suullinen kielto ja heti kun menee takas jäljelle niin kehua. Raine teki tämän ja Makki alkoi heti parantamaan suoritusta! Ei paineistunut yhtään suullisesta pakotteesta. Raine myös näytti miten rytmittää menoa eteenpäin. Kertoi myös, että harjoituksen olisi hyvä koostua alku ja loppu suorasta ja se mitä harjoitellaa tapahtuu näitten suorien keskellä. Eli nyt vaan sit serpentiiniä sinne keskelle. ;) Saan muistiinpanot myöhemmin kaverilta niin pääsen niitä vielä lukemaan..

Ilmoitin Rollen heti maanantaina bh kokeeseen nokialle.. Maanantaina otin henkilöryhmä seuruuta pitkästä aikaa.. Edellisestä melkein 2 vuotta! Ja sillon Rolle pelkäsi sitä. Nyt ryhmässä oli mies suojeluhaalareissa ja kaksi naista. Rolle seurasi kuin unelma!! Lopuksi jopa vei palkka pallon tälle miehelle heitettäväksi :)

Toisin kuitenkin kävi ja jouduin perumaan jo heti tiistai iltana bh-kokeen! :( Ti iltana menimme mihen kanssa mattoja peseen ja siinä yhteydess käytimme koirat uimassa. Huomasin sitten Rollen ontuvan ja näin verta vedessä PALJON. Tarkastin tassun ja vas. takajalan räpylä revenny. Ei muuta kuin etsimään ell iltasella. Ainoo mihin pääsimme oli Reviiriin hoitajan vastaanotolle niin, että ell käy tarkistamassa jalan. Olivat sitä mieltä, että lasi on viiltänyt sen. Eivät kerenneet mitään tekemään, kun oli täyttä. Soittoa eteenpäin ja sitten olisimme saaneet ajan muualle, mutta päädyimme hoitajan ja miehen kanssa siihen että hoidamme konservatiivisesti jalan kuntoon. Paikka on erittäin hankala. Todennäköisesti repeytyy samantien auki, enkä mielelläni nukuta Rollea kuin pakon edestä, kun säikähdin sitä hengityskatkosta kastraation jälkeen. Rolle sai 10pv antibiootin ja kipupiikin. Apteekin kautta kotiin. Nyt olen hoitanut jalkaa tunnollisesti viikon verran. Rolle ei ole ontunut tuon onnettomuuden jälkeen kertaakaan. Haava näyttää siistiltä, ei tulehduksen merkkejä. Rolle ei yritä nuolla jalkaa. Näyttää siltä, että se paranee hyvin (Kop,kop). Toivon mukaan ei häiritse enää tämän jälkeen. Rolle on ollut reipas toipilas. Syö kiltisti pillerit ja makaa rauhallisesti kyljellään hoidon ajan. Ei revi sidoksia (tosin pate hoitaa tämän asian).

Kävimme vampin takia reenaamassa viime viikolla jälkeä uusilla opeilla. Pakko oli saada sille muuta ajateltavaa..

Tein Rollelle serpentiini jäljen niin, että joka askeleella oli liotettua ruokaa. Kolme keppiä. Vanheta ei saanu kauheen kauan, koska varikset kyttäs lähellä koska pääsis nauttiin ruuista. Rollella oli pari ekaa metriä kauheeta kaahaamista ja mienasin jo tempasta sen alkuun, mutta vedinkin liinan ihan löysälle. Ja kappas, meno pysähtyi kuin seinään!!! Rolle ei ole ikinä ajanut niin tarkasti kuin nyt teki. Se jäljesti oikeesti askel askeleelta ja esineet toi nätisti käteen! Olin kyllä todella yllättynyt tästä! :) Onneksi oli Taina todistamassa tätä ennennäkemätöntä jäljestystä, ettei kukaan luule että liioittelen :D Se oli oikeesti kaunista.

Makille tein myös ensin pienen suoran ja sitten serpentiiniä ja kaksi esinettä ja suora ja esine. Jäljesti hyvin. Jälki oli tosi lyhyt siihen verrattuna mitä ollaan tehty. Ja joka askeleella oli namia. Tarkoituksena olikin nyt vain nostattaa sitä ja saamaan hyvä mieli jäljestyksestä :)

Patelle tein myäs ekan jäljen mutta siitä kerron Paten omassa blogissa.

Saimme jonkun aivopierun Tainan kanssa tuolla jäljellä ja päätimme mennä kokeileen verijälkeä. Tänään se sitten tapahtui. Menimme Nirvaan ja teimme neljä jälkeä. Rollelle, Kössille, Konstalle ja Patelle :D Oli meillä hauskaa vetää sitä verisukkahousua perässä ja tehdä makuupaikkoja ja kulmia :D Kaadolle sitten oscar lihapullia :) Ihan siis oli tarkoituksena kokeilla miten koirat suhtautuu vereen. Rolle ajoi ensimmäisenä ja se jätkä yllätti mut taas. Se oli ihan hulluna vereen. Merkkas tarkasti haistelemalla kaikki makuupaikat. Rolle ei kaahottanut nyt vaan haisteli matalalla nenällä koko jäljen. :) Tästä se tykkäsi ja PALJON. Tätä tullaan todellakin reenaamaan toistekin. Kössi ja Konsta ajoivat molemmat myös hienosti jäljen loppuun. Eniten jännitti mitä Pate tekee, koska tiesin ettei sitä jäljestys kiinnosta. Ajattelin että jos se ei halua niin sit vien sen autoon ja otan Rollen ajaan loppuun. Pate kuitenkin sekosi verestä! Nuoli kaikki verikohdat tarkasti. Alkuun ei osannut lähteä jäljestään vaan yritti palata alkuun. Muutamaan kertaan ohjasin jatkamaan ja pikku hiljaa se alkoi tajuamaan mistä tässä on kyse. Oli kaikkein eniten kiinnostunut juuri näistä makuupaikoista. Muut koirat eivät jääneet nuolemaan niitä niin tarkasti kuin Pate. Loppua kohden paransi koko ajan ja seurasi verijälkeä kannolle jossa oli oscar pullat! :) Paten kanssa tulen tätä yrittämään vielä. Toivoa voisi olla ;)

Hauska päivä oli kerta kaikkiaan.