Nyt on ollut Makki ja Rolle painoitteista elämää pari viikkoa.

Viikonloppuna olimme Orivedellä jälkileirillä Mika Leskelän opeissa. Makki oli mun mukana oppimassa. Teimme molempina päivinä yhdet jäljet. Lauantain jälki ei mennyt nappiin. Jännitin aika paljon, josko se olis yks syy ollut. Sunnuntain jälki onneksi meni paljon paremmin.

Lauantaista ei sinänsä jääny muuta mieleen omasta suorituksesta, kuin että tein huonon jäljen, koira ajoi huonosti ja ilmaski aika laiskasti. Mutta sain katsella muiden jäljen tekoa ja ajoa. Siinä oppi jo paljon uutta. Tämä päivä menikin tiedon keruuseen lähinnä. :)

Sunnuntaina sitten uskoinkin jo itteeni paremmin ja sain tehtyä paremman jäljen. Jälki oli n. 300 askelta pitkä, kulmia kolme ja esineitä 5. Makki teki nyt töitä paremmin. Askel askeleelta jäljesti. Ilmaisu oli välillä vinoja, mutta ilmaisi kuitenki kaikki esineet itsenäisesti. Täytyy alkaa laittaan nameja esineen alle, josko se pitäis neidin suorassa. Täytyy myös itse vaihdella palkkaamisen puolta, ettei se ala edistämään. Itse olin hyvin tyytyväinen. Nyt vaan lisää harjoittelua. Tällä jäljellä uskaltaa mennä jo kokeeseen. :)

Maanantaina kävin Tainan kanssa kyötsyssä reenaamassa lähinnä Rollea. Ilma oli todella kuuma  ja sen huomas kyllä molempien koirista. Ei ihan hirvee vietillisiä suorituksia. Otettiin siis lyhyemmän kaavan mukaan. Rollella meni seuruut hyvin. Jättävät oli aika hitaita, mutta ihan hyviä.  Makille otin seuruuta ja harjoiteltiin liikkeestä seisomista. Se onnistuu jo pienen käsimerkin turvin. Aion antaa käsimerkin kokeessa jos se ei oo viel varma siihen mennessä. Kokeilimme myös hyppy ja pystyeste noutoa. Hyppy ei todellakaan luonnistunu, otetiin yks edes sinne päin onnistunu suoritus ja siirryttiin A:lle. Se meni paljon paremmin. Luulen kuumuudella olevan osuutta asiaan. Makki oli aika väsy.

Käytiin Tainan kanssa hakemassa jätskit ja shoppailtiin uudet pedin koirille.

Illalla oli sitten purut. Tällä kerralla oli ekaa kertaa kokeilussa valjaat, jotka vaikutti todella hyviltä ja se näkyi suorituksissa. :D Otettiin ekalla kierroksella saalispuru alkuun. Makki oli ihan liekeissä, se pomppi ja tavoitteli hihaa kuin kumipallo kaikki jalat ilmassa. Eikä edes huutanu yhtää!! Otettiin seuraavaksi vietin vaihto reeniä. Makki on selvästi oppinut tämän jutun. Tälläkin kertaa meni vietinvaihdot molempien molareiden kanssa tosi hianosti. Makilla on hyvä puolustusvietti, jonka se vaihtaa lähes heti saaliille!! Jes! Tämä oli jo iso askel. Piilon kierto ja pako meni hienosti, ei moitittavaa. Täytyy vielä mainita, että Makki irroittaa edelleen hihasta välittömästi käskyn saatuaan ;D Olen tyytyväinen tohon pimatsuun.

Seuraavalla kierroksella päätettiin ottaa kokeenomainen piilon kierto ilman alku nostatusta. Tässä harjoituksessa vanhat muistot nousi selvästi esille. Makki oli jo heti kentälle tultaessa ihan mahdottomissa liekeissä, ihan ku se aavisti sen. Vitos piilon kiersi hyvin, mutta kutoselle tullessa alotti huutamisen vähä ennen piiloa. Oli myös selvästi epävarmempi, kuin normaalisti. Kävin sitä rohkasemassa ja poistuin viereltä, palasin toiselta puolelta. Tossa välissä se olikin jo paljon itsevarmempi. Otettiin heti perään toinen samallainen, mutta lähetettiin koira suoraan kutoselle. Nyt oli jo paljon parempi, mutta ei parasta Makkia. Päätettiin, että alamme nyt ottamaan tällaisia harjoituksia joka reenikerralla. Muuten kaikki ok. Kotiin pääsin ilta puol kympiltä, joten agiliito jäi väliin. Tosin vetäjää ei ollut tällä kertaa edes paikalla..