Lumet on saanut kyytiä viimeisen viikon aikana. Eli siis kurakelit alkanut! Rolle kunnostautui oikein kunnolla pari päivää sitten mettässä, kun löysi ison kakkosen sulanneitten lumien alta.. hehee, ei naurattanu kyl sillo yhtää. Rolle pääsi sitten vesiletkun alle peseytymään. Huomaa itsestäänkin, että nyt on enemmän jaksanu kävellä koirien kanssa pidempiä lenkkejä, kun päivät pitenee ja valoa on myös illalla. Ollaan käyty nyt lenkeillä ystävieni koirien kanssa. Makki ja Rolle on saanut kiusata Roope sakua oikein kunnolla ärsyttävän loputtomalla energioillaan. :) Myös pitkän remmi lenkit naapurin kahden kultsun kanssa menee loistavasti. Kukaan ei yritä syödä ketään vaikka ahtaita kävelyteitä neljä koiraa vetää rinnakkain.

Mulla on ollut töitä nyt muutaman viikon enemmän kuin tarpeeks. Eli väsynyt olen ollut. Ei olla käyty hallilla reenailemassa iteksemme vähää aikaan. Makki tosin käy torstain agility reenit Rollen sijasta. Makki tekee siis samoja ratoja kuin muutkin ryhmäläiset (jotka kisaa eri luokissa) , mutta tietysti pätkittyinä :) Huomaa koko ajan miten se etenee hurjaa vauhtia. Nytkin jo pystyn kepeillä "ohjaan" sitä koiran puoleisella kädellä oma nenä meno suuntaan päin. :) Eli ei tarvi enää peruuttaa. Pitkät suorat se menee loistavasti ja pystyn sitä lähettämään jo eteenpäin esim putkelle. :)

Suojelukenttäkin on jo täysin sula. Eiliset reenit meni täysin nappiin. Otetiin kokeenomaista reeniä ja kaikki meni hyvin. Jopa irroitukset olivat nyt kohtuu nopeita. Selkä kuljetus oli paras ikinä. Kevään koetta nyt sitten odotellessa :) Kunhan nyt pääsis jäljelle, se ei ole vielä niin loistava.

Rollen kanssa ollaan tottisteltu. Eilen otin suojelureenien yhteydessä Rollen kans paikallamakuuta, seuruuta ja ruutua. Paikallamakuu meni hyvin. Tehtiin se nyt niin kuin BH kokeessa se tulee olemaan. Tosin olin vielä nenä Rolleen päin. Hyvin se makaa, eikä välitä vaikka toinen koira tekee noutoja vieressä. Rollelle kuitenkin nouto on ihan super juttu ja kyllä sen ois mieli lähtee hakeen sitä kapulaa ;) Seuruut on parantunu, intoa löytyy paljon, välillä jopa niin paljon ettei pienen pää kestä sitä :D Tärkeintä onkin, että sillä on hauskaa. Ei tavoitteena mitää pilkun viilausta. Ruudun kun laitoin pystyyn niin Rolle keräs lisää kierroksia. Se lähti tyhjään ruutuun hyvin ja seiso käskyllä se pysähtyi heti. Maahankin sen meni tällä kertaa loistavasti, eikä yhtään ryöminy/hiipiny eteenpäin. :) :) Palkan se sit sai multa. Loppuun tehtiin myös niin että palkka oli ruudussa. On auttanut hirveästi tohon meidän maahan menon hiipimis ongelmaan se, että välillä makkara kädessä painan käden Rollen etujalkojen väliin. Se ei siis pysty etenemään yhtään vaan menee suoraan seisomisesta maahan. Näitä täytyy tehdä lisää, koska selvästi kaukojen seiso-maahan oli jo paljon kauniimpi :) Ajatella, että noin pienellä muistutuksella parani monta asiaa :)

Niin ja Makki sai nyt paikan haku ryhmään toistaiseksi :) :) Sunnuntaisin aletaan etsimään ukkoja. Suunnitteilla olisi sitten myös kesällä hakea jostain näyttelystä Makille H. :D Katsotaan kuinka helppo urakka tästä sitten tulee.. Jos vaikka valioks tytyn sais :)

Meillä on parin viikon päästä holiday viikonloppu miehen ja koirien kanssa Kajaaniin ja Rovaniemelle!! :D Kerron sitten miten meni hotellissa yöpymiset ja pitkät ajomatkat ym kyläilyt. Saa sit nähdä millasia tuliaisia matkalta tulee :)