Olen näitten kurjien ilmojen lomassa harjoitellut Makin kanssa tunnaria ja Paten kanssa noutoa.

Viime to otettiin aksareenien päätteeksi hallilla tokoa. Paikalla Ruska collie ja Huippu bortsu. Otettiin lyhyt ryhmäpaikalla olo. Siinä ei muuta, mutta lopuksi Pate alkoi vähä täriseen ja meinas alkaa piippaan. Onneksi ei. Harjoiteltiin sitten jokainen omia juttuja. Otin Paten kanssa seuruuta. Pidempiä pätkiä ilman palkkaa ja käännöksiä oikealle ja vasemmalle, sekä täyskäännöksiä. Luoksetulo oli aikas loistava. Jätin kauas ja Pate joutui juoksemaan koirakavereitten ohi ja tuli kerrasta suoraan sivulle :) Hieno poika! Sitten otettiin jääviä jotka ovat hyvin alkutekijöissään. Maahanmeno on parempi, mutta joudun siinä vähän pysähtymään vielä. Sitten kun saan koiran jäävän paikalleen niin pysyy siinä vaikka kieräisin taaksekin. Seisomisessa joudun pysäyttään namilla vielä :)

Kotona noutosulkeiset jatkuu. Nyt saan Paten jo noutamaan jos mulla ei ole namia kädessä vaan palkkaan esim just kapulalla. Osaa hyvin tuoda kun sen suuhun malttaa ottaa. Vähän joudun välillä auttamaan kädellä että korjaa suoran sivulle tulon. Ongelma tosiaan on se, että lähteekö hakemaan kapulaa :D Jos on nami kädessä niin ei taatusti lähde. Kokeilin eilen olohuoneessa sellasta, että palkkaan sillä kapulalla ja sehän sitten onnistui. Okei, ei olla harjoiteltu tota sivulla odottamista kun kapula lentää niin meinaa siinä lähteä perään. Ja takas tuo jonkun kunniakierroksen kanssa :D Johtuu ehkä siitä että nyt ollaan sisällä niin on pakko hepuleissaan käydä sohvalla juoksemassa. Mulla on 2 todella huonolaatuista videota tästä.

 Kunniakierros pöydän alla: http://www.youtube.com/watch?v=e3ggzPKi6nk

Ja sitten kunniakierros sohvan kautta: http://www.youtube.com/watch?v=OEMCcNB2lQ0

Patelle yritän ensi vuodelle bh:n syksyllä saada suoritettua. Tokon alokasluokka olisi myös kiva korkata ja luonnetesti paikkaa voisi yrittää myös saada :)

Makki harjoittelee nyt voittajaluokan liikkeitä ja nyt on treenin alla tämä minulle vaikein eli tunnari!! Sain hyviä vinkkejä Kati Häkliltä ja nyt niitä olemme noudattaneet. Makki on etsinyt erilaisia esineitä jotka haisee minulta eri paikoissa. Esim keppiä keppi kasasta. Käpyä käpykasasta. Myös tunnarikapulan hakua lehtien alta. Alkuun oli vaikeinta se, että Makki lähtee etsimään uudella käskyllä eli omalla. No se on nopeesti oppivainen koira ja nyt hakee nenä tuhisten omaa :) Anssi teki mulle pitkän laudan pätkän johon on naulattu omakapuloita. Potkin hiekkaa noihin väleihin ja vein oman kapulan reunimmaiseksi. Makki haisteli kaikki ja toi kuin toikin oman!! Eikä koskenut yhteenkään väärään!! Teimme pari toistoa niin että piilotin kaksi viimeistä sinne keskelle ja taas kova nuuskinta, kun Makki haisteli ja toi oman! Olen niin ylpeä mummukoirasta!! Sitten teimmekin taas palauttava kävyillä ;) Mettän reunaan jossa isokasa paljon samanlaisia käpyjä. Otin yhden ja hiplasin hetken. Laitoin sen kasaan takaisin ja lähetin koiran hakeen ja taas nokka tuhisten se etti sitä. Selvästi haistoi, että täällä on se ja kesti hetken kun paikansi oikean kävyn ja toikin sen!! :) Mahtavaa.. Tätä lisää ja kohta pitää ottaa aluilleen ruutu. Metallinouto on kunnossa jo. Myös kaukojen seisominen pitäisi vihdoinkin aloittaa :D